Image

Tobin gör nyemission – planerar notering av stamaktier

Bolag Tobin Properties har genomfört en bookbuilding kring en nyemission av onoterade stamaktier. Bolaget planerar att ta in 150 miljoner kronor i emissionen. Avsikten är att notera stamaktierna inom tolv månader efter nyemissionen.
Publicerad den 26 November 2015

Tobin har erhållit förbindelser – av institutionella svenska och internationella investerare – att teckna upp till 1 875 000 stamaktier till en teckningskurs om 80,10 kronor per aktie, sammanlagt upp till cirka 150 miljoner kronor.

Tobin avser att kalla till en extra bolagsstämma för att besluta om de ändringar av bolagets bolagsordning som erfordras för att genomföra kapitalanskaffningen. I samband med den extra bolagsstämman, som förväntas hållas före årsskiftet, avser styrelsen att, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 20 maj 2015, besluta om en riktad nyemission till de investerare som lämnat förbindelser.

Syftet med nyemissionen, som förväntas slutföras omkring årsskiftet, är att öka bolagets finansiella flexibilitet samt att erlägga betalning för kommande fastighetsförvärv.

Bolaget avsikt är att ansöka om notering av dess stamaktier på Nasdaq First North eller motsvarande handelsplats inom tolv månader från den planerade emissionens genomförande.

Finansiell rådgivare till bolaget i samband med erbjudandet är Pareto Securities AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige