Image

Tobin avser att ta in mer expansionskapital

Ekonomi/Finansiering Tobin Properties avser att kalla till en extrabolagsstämma för att möjliggöra inhämtning av ytterligare expansionskapital.
Publicerad den 22 Januari 2015
Erik Karlin. Bild: Tobin Properties
Erik Karlin.

Sedan i maj 2014 har bostadsutvecklaren Tobin Properties säkrat projektintäkter om sammanlagt 1 108 miljoner kronor.

- Försäljningen i Tobin Properties befintliga utvecklingsprojekt har överträffat våra prognoser och vi har redan nått försäljningsmålen i våra aktuella projekt. Detta innebär att Tobin Properties nu har sänkt risken väsentligt i projektportföljen, säger Erik Karlin, vd för Tobin Properties.

- Vi har för avsikt att ta in ytterligare kapital för att ha beredskap för nya investeringar och fortsatt expansion.

Den snabba utvecklingen för Tobin Properties märks genom den ökade projektvolymen. Under första halvåret säljstartas ytterligare två bostadsprojekt, ”Fem hus” i Nacka och i kvarteret Sykorgen vid Brommaplan. Det innebär att bolaget på tolv månader säljstartat fem projekt med ett totalt utvecklat värde om drygt 2 000 miljoner kronor.

I somras emitterade Tobin Properties preferensaktier för 115 miljoner kronor, aktier som noterades på First North i december.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige