Image

Titania tar in 150 miljoner via obligation

Ekonomi/Finansiering Byggbolaget Titania Holding AB har tillförts ett lånekapital om 150 miljoner kronor genom en obligationsemission utfärdad av Apikal Fastighetspartner.
Publicerad den 18 Oktober 2016

Utlåningen sker mot säkerhet i aktier hos Titanias moderbolag och löper på fem år. Obligationerna kommer att noteras på Nordic Growth Market (NGM).

Titania-koncernen utför varje år ett flertal nyproduktions- och fastighetsutvecklingsprojekt i egen regi där bolaget antingen uppför nya byggnader på friköpt mark eller förädlar hela eller delar av befintliga byggnader.

- Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas och har flera pågående nyproduktionsprojekt igång eller i väntan på att starta. Kapitalanskaffningen som nu sker i bolaget möjliggör för oss att öka takten i bostadsutvecklingsprojekten i Stockholmsområdet, säger Titanias vd Einar Janson.

Newsec, som tillhandahåller finansieringsrådgivning inom ett brett spektra av produkter, har agerat finansiell rådgivare för Titania i affären.

Apikal Fastighetspartner tillhandahåller i sin verksamhet lånekapital för fastighetstransaktioner.

- På Apikal ser vi att det finns ett ökat intresse från bygg- och fastighetsbolagen att låna kapital på längre löptid och på det sättet få både en ökad flexibilitet och en effektivare kapitalstruktur. Den nu genomförda emissionen för Titanias räkning ett bra bevis på det, säger Martin Fredriksson, vd på Apikal Fastighetspartner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY