Image
Titania säljer i Botkyrka.
Titania säljer i Botkyrka. Bild: Titania

Titania säljer i Botkyrka

Transaktioner Titania har sålt fastigheten Lärpojken 4 i Eriksbergs industriområde i Botkyrka kommun.
Publicerad den 16 Januari 2021

Transaktionen genomfördes som ett bolagsförvärv med ett underliggande fastighetsvärde om 40 miljoner kronor.

Fastigheten är bebyggd med kontorslokaler i tre plan samt en lagerhall. Total uthyrningsbar area är 2 430 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd till bolag inom Titania-koncernen.

Industridelen hyrs av Exab, ett Titania-ägt bolag vars inriktning är uthyrning av entreprenadmaskiner. Kontorsdelen hyrs av Titania Projektutveckling AB som är verksamma i Botkyrka med ett flertal bostadsutvecklingsprojekt och som för närvarande även färdigställer en padelhall med industrifacksenheter på egen mark, intill den nyss sålda fastigheten.

Hyresintäkterna uppgår till totalt 2,7 miljoner kronor per år. Hyresavtalens genomsnittliga löptid är tio år. Tillträde skedde den 15 december 2020.
Rådgivare i affären var Länsförsäkringar Kommersiellt genom Christoffer Mebius och Sten Haeger.

Einar Janson, vd för Titania-koncernen:
– Vi har ägt fastigheten i cirka fyra år och har nu genomfört den fastighetsutveckling vi planerade med bland annat en fastighetsdelning och produktion av en padelhall på en del av marken som ursprungligen förvärvades. Padelhallen kommer vi att gå med till försäljning inom kort. Därför var det dags för oss att sälja fastigheten och investera vidare i våra övriga utvecklingsprojekt. Vår projektutvecklingsavdelning ser fram emot att sitta kvar som hyresgäster och att arbeta med alla intressanta utvecklingsprojekt vi har i Botkyrka.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige