Image
Titania, med Einar Janson som vd köper byggrätter i Österåker.
Titania, med Einar Janson som vd köper byggrätter i Österåker. Bild: Titania

Titania köper byggrätter i Österåker

Transaktioner Titania har tecknat ett avtal med Valsjöberget AB (Grundingen) om köp av mark detaljplanerad för bostäder vid Valsjön i Österåkers kommun. Detaljplanen möjliggör byggnation av cirka 3 600 kvadratmeter BTA främst i radhusbebyggelse. Titania har nu tillträtt fastigheterna.
Publicerad den 13 November 2019

Einar Janson, vd för Titania:

– Projektet passar oss bra planeringsmässigt. Vi är involverade i ett flertal projekt där detaljplanearbetet eller själva byggstarten av olika skäl drar ut på tiden, men i detta projekt har detaljplanen redan vunnit laga kraft och vi fick möjligheten att göra en snabb affär till bra villkor för båda parter. Vi planerar att söka bygglov och påbörja byggnationen omgående efter att vi har erhållit startbesked, förhoppningsvis sätter vi spaden i backen inom fyra månader. Vi avser sälja bostäderna som bostadsrätter men kommer att starta byggnation oavsett andel då sålda bostäder. Med det pris vi betalar för marken och de produktionskostnader vi har känner vi oss trygga med att det finns köpare när projektet är klart.

Valsjöberget AB är ett helägt dotterbolag till Grundingen Fastighets AB och innehar ett markområde vid sjön Valsjön i Österåkers kommun där det totalt planeras för cirka 140 bostäder.

Titania Holding AB är moderbolag i en koncern med cirka 150 anställda och verksamhet i Stockholmsområdet främst inom nyproduktion av bostäder i egen regi.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY