Image
Peder Wahlgren
Peder Wahlgren Bild: GoCo

Tidigare Wallenstamprofil blir vd för GoCo

Karriär Next Step och Vectura har tillsatt Peder Wahlgren som vd för det gemensamma bolaget som utvecklar GoCo Health Innovation City.
Publicerad den 19 Augusti 2019

Med en nyligen antagen detaljplan och ett fördjupat samarbete med Astra Zeneca tar GoCo Health Innovation City nu ett stort steg mot genomförande.
Visionen om ett världsledande innovationskluster inom hälsa närmar sig verklighet. Projektet har mottagits väl hos många viktiga intressenter vilket gör att det nu accelereras.

– Vi står just nu vid ett vägskäl i Sverige, där vi har potential att verkligen ta globalt ledarskap inom Life Science. Den politiska viljan finns, och vi har redan flertalet framåt-drivande företag, organisationer och individer baserade i Sverige, säger Matti Ahlqvist, site director för Astra Zeneca Göteborg och fortsätter:

– För att ta oss till nästa nivå, behöver vi skapa plats för olika bolag och perspektiv att komma samman för att samarbeta och öppna upp för nya innovativa idéer. Detta är precis vad GoCo Health Innovation City kommer skapa.

Hälsa och innovation är redan väl förankrat i Västsverige och tack vare projektets starka partners är ambitionen att skapa ett innovationscenter som får betydelse på den globala arenan.

Peder Wahlgren blir med sina 30 år i branschen varav de senaste 20 på Wallenstam ett viktigt tillskott i projekts genomförandefas.

– Det känns fantastiskt bra att ha ett av världens ledande life science-bolag ombord med erfarenhet och kompetens som ger ytterligare kraft åt innovationssamarbetets breda partnerskap. Det gäller även Mölndals stad som är en framsynt och handlingskraftig kommun, säger Peder Wahlgren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige