Image

Tidigare Veidekkemedarbetare dömda

Bolag Två tidigare medarbetare på Veidekke har dömts för bedrägeri mot företaget och Göteborgs kommun i samband med den så kallade Spårvägenhärvan. Bolaget har skärpt sitt arbete med etiska förhållningsregler.
Publicerad den 8 Augusti 2012

De två dömdes för grovt bedrägeri respektive bedrägeri och försvårande av skattekontroll. En tredje person var också åtalad – för medhjälp till försvårande av skattekontroll – men friades.

De båda bedrägeridömda har tidigare fått lämna sina tjänster då de klart brutit mot företagets etiska riktlinjer.

- Vi ser självklart mycket allvarligt på det inträffade. Hederlighet och etik är oerhört viktiga grundpelare i vårt företag och det var ett hårt slag för oss när vi fick information om att dessa betrodda medarbetare var misstänkta för bedrägeri, säger Erik Alteryd, vd för Veidekke Entreprenad.

Den tredje medarbetaren, vars åtal ogillades av domstolen, har omplacerats.

-Han har haft trovärdiga förklaringar till varför han agerat som han gjort. Han har dock visat oaktsamhet i sin yrkesutövning och därför fått lämna sin chefstjänst och omplacerats, säger Alteryd.

Veidekke har under hela processen haft ett nära samarbete med polismyndigheten och tillsatte direkt en internutredning som omfattade bland annat granskning av fakturahantering. Bolaget kommer att fortsätta sitt arbete med etiska förhållningsregler. Samtliga medarbetare inom Veidekke har vid dagens datum genomgått etikutbildningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige