Image
Matias Concha lämnar fotbollen och blir fastighetsmäklare i Spanien.
Matias Concha lämnar fotbollen och blir fastighetsmäklare i Spanien. Bild: SVT

Tidigare fotbollsproffs blir mäklare på solkusten

Karriär Fotbollsprofilen Matias Concha sadlar om och blir fastighetsmäklare på Serneholt Estate på spanska solkusten.
Publicerad den 6 Augusti 2018

Matias Concha, 38, kommer närmast från ett uppdrag som sportchef i Öster. Under sin aktiva karriär gjorde han åtta A-landskamper och spelade professionell fotboll i nästan 15 år, för Malmö FF, Djurgården och i fem år för tyska Bochum. Efter den aktiva karriären har han bland annat varit expertkommentator i tv.

Nu flyttar han till Spanien och blir mäklare på Serneholt Estate.
- Vi på Serneholt Estate ser en otrolig potential i Matias som med sin bakgrund och sina tidigare erfarenheter kommer att kunna bidra till vår verksamhet som är under en otrolig tillväxtfas. Matias språkkunskaper i engelska, tyska och spanska kommer självklart vara en viktig framgångsfaktor på den internationella marknad vi bedriver vår verksamhet i, Matias erfarenheter att snabbt acklimatisera sig till ett nytt land och tackla de frågor och funderingar som dyker upp samt hans bevisade framgångssaga i lagbyggen är andra egenskaper vi värderar högt, säger Fredrik Serneholt, vd på mäklarfirman Serneholt Estate.

Matias Conchas beslut att flytta till den spanska solkusten tog sina former under våren när han tillsammans med familjen sett över möjligheten att hitta en ny utmaning på varmare breddgrader.

- Jag har alltid haft Spanien som mitt andra hem och har sedan 1990 regelbundet kommit hit. Mestadels har det dock varit till Costa Blanca resorna gått tidigare. När det dock blev dags för en flytt kändes det som att Costa del Sol hade mer att erbjuda, Andalusien med de många städer som ligger här och dess breda utbud av sevärdheter, kultur och klimat kändes mer tilltalande. Att man dessutom har en av Europas sydligaste skidanläggningar i Sierra Nevada knappt 2 timmar hemifrån gör att det känns än mer som en unik plats på jorden att bosätta sig på där vi får både sol, bad och skidor när andan faller på under året.

Han förklarar varför det blev just Serneholt Estate:
- Jag tittade på de företag som fanns representerade på spanska solkusten och fick via rekommendation väldigt goda vitsord om just Serneholt Estate och deras verksamhet i Spanien som på ganska kort tid blivit en av de större aktörerna. Deras värderingar och ledord (Personligt, erfarenhet och trygghet) delar jag fullt ut och efter ett möte med dem under våren så förstod jag varför det här företaget så snabbt vuxit till ett av de största tillväxtföretagen på den spanska fastighetsmarknaden. Ägarna visade tydligt att de såg en potential i mig och var tydliga med att de bygger ett vinnande lag för framtiden och ville ha mig med på tåget i deras resa framöver. Ledstjärnan är att kundernas behov alltid ska stå i centrum och det faller mig väl i smaken.

Han ser intressanta möjligheter på den spanska fastighetsmarknaden:
- Jag ser ett Spanien som börjar växa igen efter brutala ekonomiska kris som höll ett grepp om landet i många år. Intresset för investeringar i landet har ökat igen och det byggs fler bostäder än på mycket länge just nu. Fortfarande har vi en bit kvar innan marknaden återhämtat sig helt men det är bara en tidsfråga innan Spanien når sin fulla potential på bostadsmarknaden igen med en stadigt stigande prisutveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige