Tidigare fotbollsproffs blir mäklare på solkusten

Matias Concha lämnar fotbollen och blir fastighetsmäklare i Spanien. Bild: SVT
Matias Concha lämnar fotbollen och blir fastighetsmäklare i Spanien.

Publicerad den 6 Augusti 2018

Skicka till e-post

Karriär Fotbollsprofilen Matias Concha sadlar om och blir fastighetsmäklare på Serneholt Estate på spanska solkusten.

Matias Concha, 38, kommer närmast från ett uppdrag som sportchef i Öster. Under sin aktiva karriär gjorde han åtta A-landskamper och spelade professionell fotboll i nästan 15 år, för Malmö FF, Djurgården och i fem år för tyska Bochum. Efter den aktiva karriären har han bland annat varit expertkommentator i tv.

Nu flyttar han till Spanien och blir mäklare på Serneholt Estate.
- Vi på Serneholt Estate ser en otrolig potential i Matias som med sin bakgrund och sina tidigare erfarenheter kommer att kunna bidra till vår verksamhet som är under en otrolig tillväxtfas. Matias språkkunskaper i engelska, tyska och spanska kommer självklart vara en viktig framgångsfaktor på den internationella marknad vi bedriver vår verksamhet i, Matias erfarenheter att snabbt acklimatisera sig till ett nytt land och tackla de frågor och funderingar som dyker upp samt hans bevisade framgångssaga i lagbyggen är andra egenskaper vi värderar högt, säger Fredrik Serneholt, vd på mäklarfirman Serneholt Estate.

Matias Conchas beslut att flytta till den spanska solkusten tog sina former under våren när han tillsammans med familjen sett över möjligheten att hitta en ny utmaning på varmare breddgrader.

- Jag har alltid haft Spanien som mitt andra hem och har sedan 1990 regelbundet kommit hit. Mestadels har det dock varit till Costa Blanca resorna gått tidigare. När det dock blev dags för en flytt kändes det som att Costa del Sol hade mer att erbjuda, Andalusien med de många städer som ligger här och dess breda utbud av sevärdheter, kultur och klimat kändes mer tilltalande. Att man dessutom har en av Europas sydligaste skidanläggningar i Sierra Nevada knappt 2 timmar hemifrån gör att det känns än mer som en unik plats på jorden att bosätta sig på där vi får både sol, bad och skidor när andan faller på under året.

Han förklarar varför det blev just Serneholt Estate:
- Jag tittade på de företag som fanns representerade på spanska solkusten och fick via rekommendation väldigt goda vitsord om just Serneholt Estate och deras verksamhet i Spanien som på ganska kort tid blivit en av de större aktörerna. Deras värderingar och ledord (Personligt, erfarenhet och trygghet) delar jag fullt ut och efter ett möte med dem under våren så förstod jag varför det här företaget så snabbt vuxit till ett av de största tillväxtföretagen på den spanska fastighetsmarknaden. Ägarna visade tydligt att de såg en potential i mig och var tydliga med att de bygger ett vinnande lag för framtiden och ville ha mig med på tåget i deras resa framöver. Ledstjärnan är att kundernas behov alltid ska stå i centrum och det faller mig väl i smaken.

Han ser intressanta möjligheter på den spanska fastighetsmarknaden:
- Jag ser ett Spanien som börjar växa igen efter brutala ekonomiska kris som höll ett grepp om landet i många år. Intresset för investeringar i landet har ökat igen och det byggs fler bostäder än på mycket länge just nu. Fortfarande har vi en bit kvar innan marknaden återhämtat sig helt men det är bara en tidsfråga innan Spanien når sin fulla potential på bostadsmarknaden igen med en stadigt stigande prisutveckling.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Partnertext

Vill du utveckla framtidens Göteborg?

Presenteras av MIKE KOMMERSIELLA FASTIGHETER

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Amerikanska jätten letar fler förvärv – och fler partners

Bolag En ny amerikansk storspelare har äntrat Sverige. I en exklusiv intervju med Fastighetssverige berättar Anuj Mittal, co-portfolio manager på Angelo Gordon, om bolagets syn på den svenska marknaden, vilka segment man letar efter och vad man tittar efter i potentiella nya partners.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
+ Plus
Flygbild över Västra hamnen. Det aktuella markområdet syns till höger.

Utvecklare landar eftertraktad markreservation – efter tio år+ Plus

Stoppad förvaltningsflytt kan räddas – av bostadsrätter+ Plus
Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan som sänkt sina koldioxidutsläpp med 95 procent.

"Endast de hållbara företagen kommer överleva"Digitaliseringsminister Anders Ygeman är en av talarna på ett av årets viktigaste event - Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering på Waterfront i Stockholm den 8 maj.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering – Anders Ygeman öppningstalar+ Plus
Cattis Carlén, blir politisk sakkunning åt Per Bolund.

Därför går Cattis Carlén till FinansdepartementetNordika den omdaning av Amasten som Jan-Erik Höjvall & Co påbörjat.

Nordika blir ny huvudägare i AmastenFastigheten Elefanten 40 i Malmö.

Wihlborgs hyr ut 8 200 kvadratmeter till Malmö stadKalmar.

Rikshem köper i KalmarFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Perol Fastigheter uppför en ny domstolsbyggnad i Hudiksvall.

Perol tecknar avtal med DomstolsverketPrime Living, med Hans Sandén som vd, ingår ett låneavtal med vissa aktieägare.

Prime Living lånar med Original Issue Discount om 25 procentHuvudägaren Klövern, med vd Rutger Arnhult, garanterar företrädesemssionen i Tobin Properties till 100 procent.

Tobin: Stor nyemission för att täcka obligationGrundaren Stefan Larsson lämnade vd-stolen på Bimobject och blir Chief Strategy Officer (CSO). Johan Svanström är ny tf vd.

Bimobject-grundarens nya roll klarJakob Österberg, vd för Slottsviken och ägare i Lackarebäck Holding.

Huvudägare lägger budpliktsbud på Spotlight-bolagKvarteret Nystavaren.

Bygg-Fast säljer byggrätter i EskilstunaSweco skapar ett Digital Office. Per Vidar Lundberg har rekryterats som digital affärsutvecklingschef.

Sweco skapar Digital OfficeSkärholmens Fastighetsägare: Oliver Berger, projektledare, Catarina Johansson Nyman, avgående vd, Anette Sand, ordförande, Sonny Söderström, tillträdande vd, och Henrik Tufvesson, vice ordförande.

Ny vd för Skärholmens FastighetsägareCarl Berthammar och Joanna Heikkilä.

Olov Lindgren gör satsning på energi- och hållbarhetsfrågorBelma Rejnefelt.

Sisab ändrar i ledningsgruppenCattis Carlén blir politisk sakkunnig hos bostadsminister Per Bolund.

Cattis Carlén blir politisk sakkunnig hos bostadsminister Per Bolund+ Plus

Därför lämnar Bengt Kjell Nyfosa
Se fler nyheter