Image

Thomas Brattlöw ny fastighetsdirektör på Lidl

Bolag Thomas Brattlöw har utsetts till ny fastighetsdirektör för Lidl Sverige och tar över efter Johan Augustsson som tillträtt som ny Sverigechef. Thomas Brattlöw har under de senaste två åren varit Fastighetschef för Stockholmsregionen och hans nya uppdrag är att fortsätta företagets expansion i Sverige.
Publicerad den 19 Juni 2018
Thomas Brattlöw. Bild: Lidl
Thomas Brattlöw.

Som ny fastighetsdirektör tar Thomas Brattlöw över ansvaret att leda Lidls expansion i Sverige. I dag finns över 170 butiker och under det senaste året har Lidl tecknat avtal om 29 nya etableringar och öppnat nya butiker i Kungsängen, Södertälje, Flemingsberg, Motala och Uppsala.

Målet är 200 butiker till och med 2020, det långsiktiga målet är det ska finnas 300 butiker i Sverige. Näst på tur står nu butiker bland annat på Östermalmstorg i Stockholm, i Femman, Nordstan i Göteborg, Kristianstad och Malmö.

– Lidl har en tydlig plan att växa i Sverige och fler butiker är en förutsättning för att den planen ska lyckas. Mitt uppdrag är tydligt; göra det lättare för fler svenskar att handla på Lidl genom att öppna fler butiker, vi ska finnas där människor bor eller rör sig. Vi är inte bundna av att bygga egna butiker utan letar efter fastigheter såväl utanför stadskärnorna samt lokaler i mer centrala delar av våra städer att hyra, säger Thomas Brattlöw, ny Fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Thomas Brattlöw har arbetat på Lidl de senaste tolv åren och har haft flera olika roller. Han började som butikschef och har sedan 2016 arbetat som fastighetschef för Stockholmsregionen.

– Det känns tryggt och bra att lämna över ansvaret till Thomas som varit en nyckelspelare i vår expansionsstrategi. Jag känner mig säker på att vi kommer uppnå våra högt satta mål vad gäller både antal butiker och att vara branschledande inom hållbar utveckling, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige