Image

TH Real Estate tecknar kreditfacilitet om 2,15 miljarder kronor

Ekonomi/Finansiering TH Real Estate har tecknat avtal om en skuldfinansieringslösning på 2,15 miljarder kronor till den kontorsfastighetsportfölj - Cityhold Office Partnership - som nyligen bildades tillsammans med Första och Andra AP-fonden.
Publicerad den 17 September 2015

Cityhold Office Partnership förvaltas av TH Real Estate. Syftet är att skapa en ledande europeisk plattform för investeringar i kontorsfastigheter med mandat att bygga en kontorsfastighetsportfölj på över 37 miljarder kronor.

Efter etableringen av Cityhold Office Partnership, en europeisk plattform för investeringar i kontorsfastigheter, har TH Real Estate tecknat avtal om ett nytt lån på 231 miljoner för Cityhold Office Partnership.

Den 18 månader långa kreditfaciliteten har tillhandahållits av ING, en tidigare långivare till TH Real Estate runt om i Europa, på marknadsmässiga villkor.

Cityhold Office Partnership som etablerades 2015 äger idag 250 000 kvadratmeter kontorsyta med bästa läge i Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Den befintliga fastighetsportföljen inkluderar landmärken som 12-14 New Fetter Lane och One Kingdom Street i London, Tour Areva i Paris och Atlantic Haus i Hamburg.

Kontorsfastighetsportföljen uppgår idag till drygt 20 miljarder kronor. Avsikten är att bygga en portfölj på cirka 37 miljarder kronor.

Den nya kreditfaciliteten kommer att allokeras över sex befintliga tillgångar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige