Image
Bild: Tessin

Tessins första finska lån fulltecknat

Ekonomi/Finansiering Under januari 2020 genomfördes den första fulltecknade kapitalresningen inom Tessins nyetablerade verksamhet i Finland.
Publicerad den 1 Februari 2020

Totalt restes ett lån om en miljon euro till fastighetsutvecklingsprojekt i sydöstra Finland.

– Det känns extra spännande att Tessins medlemmar också visar stort förtroende för vår verksamhet på den finska fastighetsmarknaden. Att vi på kort tid lyckats resa en miljon euro bland våra svenska medlemmar skickar en stark signal till framtida låntagare i Finland att vi erbjuder en välfungerande och effektiv finansieringsplattform, säger Tessins vd Jonas Björkman.

Lånet kommer att delfinansiera byggnationen av 143 bostäder i Borgå och Träskända, i sydöstra Finland. Byggnationen är i full gång och bostäderna beräknas vara inflyttningsklara från april till oktober 2020. Projektets totala marknadsvärde uppgår till ca 45,9 miljoner euro.

Via Tessins plattform lånade 93 medlemmar tillsammans ut en miljon euro till den finska bostadsutvecklaren. Kapitalresningen tog något längre tid än normalt men fulltecknades på knappt 17 dagar.

Under 2019 har Tessins fokus legat på att bygga upp den finska verksamheten och nätverket.

– Den absoluta majoriteten av våra medlemmar på plattformen utgörs av svenskar och vi kan konstatera att intresset för de finska investeringsmöjligheterna hittills har varit störst bland våra premiummedlemmar, avslutar Jonas Björkman.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige