Image

Tessin slår nordiskt crowdfunding-rekord

Ekonomi/Finansiering På torsdagseftermiddagen den 25 juni lanserade Tessin ett nytt projekt. Projektet, med inriktning på utveckling av exklusiva bostadsrätter i Stockholm, hade ett finansieringsmål på tio miljoner kronor. 24 timmar senare hade hela projektet fyllts och 13 miljoner kronor reserverats via plattformen, en överteckning på 130 procent och ett nytt nordiskt crowdfunding-rekord.
Publicerad den 30 Juni 2015
Tessin har slagit nytt rekord i crowdfunding med ett bostads-projektet i Aspudden i Stockholm. Bild: Tessin
Tessin har slagit nytt rekord i crowdfunding med ett bostads-projektet i Aspudden i Stockholm. John Hunter och Jonas Björkman Bild: Tessin.
John Hunter och Jonas Björkman

Aldrig tidigare har ett crowdfunding-projekt lockat så mycket kapital i Norden.

Målet på tio miljoner kronor nåddes redan efter 16 timmar efter lanseringen, och efter ett dygn hade 13 miljoner kronor rests från 116 investerare.

- Att passera den magiska tiomiljonersgränsen har varit en viktig milstolpe för oss, och att det även sker på mindre än ett dygn visar på kraften hos våra användare samt hur väl crowdfunding-modellen passar för fastigheter, säger Jonas Björkman, vd på Tessin.

Projektet drivs av bostadsutvecklaren Boform, en prisbelönt fastighetsutvecklare med verksamhet i Stockholmsområdet, med primärt fokus på bostäder med högre standard än de större byggbolagen.

- Bostadsmarknaden fortsätter att ha en uppåtgående trend i Stockholm och crowden attraheras bevisligen av att kunna vara med på resan i den här typen av bostadsrättsprojekt, fortsätter Erik Nordin, projektansvarig på Tessin.
Tidigare har man framgångsrikt genomfört flertalet projekt i Stockholms innerstad och i attraktiva förorter. Nu satsar man på utvecklingen av 10-15 radhus i populära Aspudden, strax utanför tullarna i Stockholm.

- Marknaden för finansiering är inte den lättaste för fastighetsprojekt och avbränningen på pengarna är ofta stor. Här har vi tillsammans med Tessin visat att det inte behöver vara så, säger Gösta Carlberg, medgrundare och delägare i Boform.

Relaterade artiklar

Ämnen

Tessin på Branschguiden

Tessin.com är Skandinaviens första investeringsplattform för dig som vill placera ditt kapital direkt i fastigheter, utan krångliga avgiftsstrukturer och mellanhänder.<br /> <br /> Här kan du som investerare, genom att gå ihop med andra, investera i projekt du vill se förverkligade och samtidigt få en bra avkastning.<br /> <br /> Tessin ger dig möjligheten att bygga det samhälle du vill leva i.

Läs mer om Tessin på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande bolag tilldelas 15 000 kvadratmeter i Malmö

Bolag Expansivt bolag landar markreservation i område som staden nyligen bytte till sig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY