Image
Heidi Wik, vd för Tessin Nordic Holding.
Heidi Wik, vd för Tessin Nordic Holding. Bild: Tessin Nordic Holding

Tessin passerar fyra miljarder kronor i förmedlat kapital

Ekonomi/Finansiering Trots en alltmer utmanande konjunktur fortsätter Tessin att växa – bolaget har nu förmedlat fyra miljarder kronor till fastighetsprojekt över hela landet. Bolaget har hittills finansierat 350 fastighetsprojekt och säkerställt kapital till byggandet av över 7 000 bostäder.
Publicerad den 26 April 2022

Med fler än 59 000 användare är Tessin Nordens största digitala investeringsplattform för fastighetsprojekt. Nu har bolaget passerat fyra miljarder kronor i förmedlat kapital. Hittills har 2.9 miljarder betalats tillbaka till medlemmarna med en genomsnittlig årlig avkastning på mellan 9–10 procent. Enligt vd Heidi Wik växer intresset för direktinvesteringar i fastighetsmarknaden snabbt.
– Det är fantastiskt roligt att Tessin nu har förmedlat 4 miljarder kronor i lån till fastighetsutvecklare. Vi har en fastslagen strategi att växa i kärnaffären och det här är en viktig milstolpe i den tillväxtresan. Tack vare våra kompetenta medarbetare förmedlar vi fler och större lån i snabbare takt. I juni 2021 nådde vi tre miljarder i förmedlat kapital, nu har vi rest ytterligare en miljard på kortare tid, säger Heidi Wik.

Tessins skalbara digitala plattform innebär skräddarsydda lösningar för bolagets affär och projekt. Det gör att bolaget också ihop med ett effektivt och skalbart arbetssätt kan svara upp snabbt mot nya behov bland både fastighetsutvecklare och investerare. Tessin har nu lanserat en nu låneportfölj som möjliggör att investera i en sammansättning av sju befintliga lån, alla säkerställda med fastighetspant.
– Digital first ligger i vårt DNA och det är en av Tessins styrkor. Intresset för att direktinvestera i fastighetsmarknaden har vuxit enormt. Många vill ha komplement till börsen och Tessin fyller helt klart det behovet. Därför har vi lanserat en ny låneportfölj som erbjuder väldiversifierade investeringar i flera olika lån. Fler och fler fastighetsutvecklare får också upp ögonen för vårt erbjudande, och man uppskattar vår expertis inom fastighetsfinansiering. Så det är med tillförsikt som vi nu tar oss an nästa milstolpe – fem miljarder, säger Heidi Wik.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige