Image
Bild: Tessin.

Tessin drabbat av ännu en konkurs

Bostäder Crowdfunding plattformen drabbat av ytterligare ett bakslag då "Albert Hansson finans och fastigheter" ansökt om konkurs.
Publicerad den 22 Januari 2019

Knappt nio månader efter bostadsutvecklaren Axxonen Properties uppmärksammades konkurs drabbas låneplattformen Tessin av ännu ett rejält bakslag.

Denna gång är det bolaget Albert Hansson finans och fastigheter som går om kull.

Enligt DI Digital har Albert Hansson finans och fastigheter tagit in 18,2 miljoner kronor via Tessin till ett projekt som presenterades som “premiumbostäder i Storstockholm".

Enligt Di Digital har Tessin inte lyckats nå ansvariga på Albert Hansson finans och fastigheter för att få klarhet i situationen.

–Det som har hänt är så klart jättetråkigt. Men vi kan inte göra så mycket mer just nu, då vi inte har någon ytterligare insyn i bolaget. Eftersom vi inte fick någon information från bolaget på förhand försöker vi få det nu.
– Det här är dock en process som ska drivas direkt mellan parterna", säger Jonas Björkman, grundare och vd för Tessin.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige