Image

Terje Johansson blir vd i Framtiden

Karriär Terje Johansson, MKB:s vd sedan fem år, har utsetts till ny vd och koncernchef för Framtiden, moderbolaget för Göteborgs allmännyttiga bolag.
Publicerad den 5 Oktober 2018
Terje Johansson. Bild: MKB
Terje Johansson.

– Med Terje kommer AB Framtiden ha en ledare med goda ledaregenskaper och ett starkt driv i att utveckla koncernen. Våra utmaningar är att bygga 14 000 bostäder på tio år samtidigt som AB Framtiden ska utveckla sina sju utsatta områden. Terje besitter de egenskaper som krävs för detta uppdrag säger Lars Johansson, styrelseordförande i Förvaltnings AB Framtiden.

– Jag ser fram emot utmaningen att leda AB Framtiden. Koncernen har många viktiga uppgifter framför sig, till dessa hör bland annat att bidra till en omfattande bostadsproduktion i Göteborg samt att stärka stadens utvecklingsområden, säger Terje Johansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige