Image

Tensta Torn tilldelas stadsmiljöpris

Bygg/Arkitektur Stockholms Handelskammares stadsmiljöpris år 2018 tilldelas Tensta Torn. Entreprenören bakom byggnaden är Åke Sundvall Byggnads AB.
Publicerad den 17 November 2018
Tensta Torn. Bild: Åke Sundvall Byggnads/Michael Perlmutter
Tensta Torn.

Stockholms Handelskammarens Stadsmiljöpris belönar projekt som på bästa sätt bidragit till förskönande eller förbättring av Stockholms stadsmiljö.

Daniella Waldfogel, Stockholms Handelskammares representant i juryn, konstaterar att Tensta Torn är det projekt som bäst uppfyller dessa kriterier senaste året.
– Tensta Torn är ett projekt som klarar av att vara visuellt vackert och samtidigt fylla en viktig utvecklande funktion för samhället. Att bygga studentbostäder i ett oprövat läge är modigt och någonting som vi verkligen vill belöna, säger Daniella Waldfogel.

Martin Sundvall, VD på Åke Sundvall Byggnads AB, tog emot utmärkelsen i samband med ett lunchseminarium hos Stockholms Handelskammare i dag.
– Vi är oerhört glada över denna utmärkelse för Tensta Torn. Vi vill skapa hus som tillför något extra till området de befinner sig i och detta pris visar på att vi steg för steg lever upp till vår vision, säger Martin Sundvall.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Boverket om investeringsstöden: "Ser inte vilka syften som uppnås med det här"

Bostäder Boverket bekräftar den mörka bild för utvecklare med investeringsstöd utanför storstadsregionerna som målades upp på Fastighetssverige i fredags, efter regeringens senaste ändring.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY