Image

Tengbom växer i Öresund

Bolag Arkitektkontoret förstärker ledarskapet med två nya studiochefer genom rekryteringen av Josefin Klein och Vesna Vasiljkovic.
Publicerad den 16 Mars 2017
Josefin Klein och Vesna Vasiljkovic. Bild: Tengbom
Josefin Klein och Vesna Vasiljkovic.

Tengbom jobbar kontinuerligt med att bredda sitt erbjudande. Därför genomförs nu två strategiska rekryteringar som ökar företagets kompetens.

Vesna Vasiljkovic, Arkitekt MSA, senast från Stadsbyggnadskontoret i Lund, och dessförinnan White, och Josefin Klein, Arkitekt SAR/MSA, senast från Sweco och dessförinnan Metro Arkitekter, förstärker teamet som studiochefer för varsin studio.

– För mig handlar arkitektrollen om att vara innovatör och samhällsbyggare. Det mest spännande jag vet är att verka i skärningspunkten mellan olika discipliner och drivkrafter, mellan en klok affär och samhällsnytta, mellan vår tids komplexa utmaningar och framtiden. Där ska vi hitta möjligheter och lösningar tillsammans med våra partner och kunder, säger Vesna Vasiljkovic, ny studiochef arkitektur och stadsbyggnad.

– För mig är Tengbom ett av de mest spännande arkitektkontoren just nu. Det är så tydligt att företaget är inne i en kraftfull och optimistisk fas, vilket både speglas i självförtroendet, den ekonomiska framgången och den höga verkshöjden i projekten. Kontoret genomför en förflyttning av både sin egen roll och arkitekturens roll, och den utvecklingen vill jag vara en del av, säger Josefin Klein, ny studiochef för vård och skola.

– Josefin Klein och Vesna Vasiljkovic har båda stor erfarenhet och kompetens. De blir tillsammans med befintliga studiochefer nyckelfigurer i kontorets vidare utveckling. Vi strävar hela tiden efter att erbjuda våra kunder en så bred och heltäckande affär som möjligt. För oss är det viktigt att följa våra kunder hela vägen från idé till färdigt projekt och bygga långsiktiga relationer, säger Nicholas Hörlin, kontorschef Öresund.

Josefin Klein är redan på plats i Malmö och Vesna Vasiljkovic börjar på Helsingborgskontoret 15 maj.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige