Image

Tengbom inreder hotell Amaranten i Stockholm

Bygg/Arkitektur Tengbom har fått uppdraget att inreda hotell Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen i Stockholm. I dag invigs det första provrummet i närvaro av Petter A Stordalen, ägare och styrelseordförande för Amarantens ägarbolag Nordic Choice.
Publicerad den 21 Mars 2014
Tengbom inreder hotell Amaranten. Bild: Tengbom
Tengbom inreder hotell Amaranten.

Hotell Clarion Amaranten är ett av Stockholms största hotell och ingår sedan förra året i Nordic Choice-koncernen. I samband med ägarbytet beslutade Nordic Choice att hotellet skulle renoveras med målet att skapa det sköna och bekväma businesshotellet. Det blev Tengbom som fick inredningsuppdraget för hotellets renovering.

- Det här projektet är både stort och prestigefullt för vår inredningsstudio här i Stockholm. Vår uppdragsgivare ville positionera om hotellet till att både bli ett personligt och medvetet business- och leisurehotell. Vi har valt material, färger och former som kombinerar husets 60-tals prägel med vår nutid. Personligt, varmt och med en attityd som inte ska vara förväntad, säger Kjerstin Björk, Tengboms studiochef för inredning i Stockholm.

Inredningsarbetet med hotellets restaurang Kitchen & Table fortgår och beräknas öppna i maj. Kitchen & Table är Clarion Hotels restaurangkoncept och drivs av välkände krögaren och kocken Marcus Samuelsson. Även arbetet med renoveringen av lobbyn och relaxavdelningen pågår för fullt och beräknas vara klart i juli 2014. Framöver kommer även större delar av hotellet att byggas om.

- Vi har det senaste året medvetet satsat på att positionera oss inom segmenten hotell, restaurang och retail. Uppdraget med Amaranten tillsammans med restaurang Boquerian i centrala Stockholm är kvitto på vår framgångsrika satsning, kommenterar Johanna Munck af Rosenschöld, kontorschef på Tengbom i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige