Hotell Clarion Amaranten är ett av Stockholms största hotell och ingår sedan förra året i Nordic Choice-koncernen. I samband med ägarbytet beslutade Nordic Choice att hotellet skulle renoveras med målet att skapa det sköna och bekväma businesshotellet. Det blev Tengbom som fick inredningsuppdraget för hotellets renovering.
- Det här projektet är både stort och prestigefullt för vår inredningsstudio här i Stockholm. Vår uppdragsgivare ville positionera om hotellet till att både bli ett personligt och medvetet business- och leisurehotell. Vi har valt material, färger och former som kombinerar husets 60-tals prägel med vår nutid. Personligt, varmt och med en attityd som inte ska vara förväntad, säger Kjerstin Björk, Tengboms studiochef för inredning i Stockholm.
Inredningsarbetet med hotellets restaurang Kitchen & Table fortgår och beräknas öppna i maj. Kitchen & Table är Clarion Hotels restaurangkoncept och drivs av välkände krögaren och kocken Marcus Samuelsson. Även arbetet med renoveringen av lobbyn och relaxavdelningen pågår för fullt och beräknas vara klart i juli 2014. Framöver kommer även större delar av hotellet att byggas om.
- Vi har det senaste året medvetet satsat på att positionera oss inom segmenten hotell, restaurang och retail. Uppdraget med Amaranten tillsammans med restaurang Boquerian i centrala Stockholm är kvitto på vår framgångsrika satsning, kommenterar Johanna Munck af Rosenschöld, kontorschef på Tengbom i Stockholm.
Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.