Image

Tengbom får stort inredningsuppdrag

Arkitektur Tengbom får uppdraget att projektera inredningen av laboratoriumet Max IV på uppdrag av Lunds universitet. Projektet pågår fram till årsskiftet 2012-13.
Publicerad den 5 Oktober 2011
Bild: Tengbom

Den 35 000 kvadratmeter stora byggnaden rymmer laboratoriemiljöer, ett större antal kontor samt representativa ytor och här ska forskare från hela världen bedriva forskning med synkrotronljus.

– Vi är glada att vi har fått förtroendet att inreda Max IV och ser fram emot ett spännande projekt. Tengbom har bred erfarenhet och lång tradition av att skapa goda kontorsarbetsmiljöer och när man inreder nästa generations laboratorium är funktionen det absolut viktigaste. Utrustningen är mycket dyrbar och kräver rationella och genomtänkta lösningar som erbjuder så stor flexibilitet som möjligt. Dessutom krävs stor exakthet för att utrustningen ska fungera ostört liksom att skapa lättstädade utrymmen. Tengboms målsättning är att skapa en både funktionell och representativ miljö säger Patrik Haglund, studiochef Inredning på Tengbom i Malmö.

– Vi tror att Tengbom, genom att skapa goda arbetsmiljöer i laboratorierna och att lägga stor omsorg om detaljer i inredningen, kan bidra till ett attraktivt laboratorium och en stimulerande mötesplats för världens forskare som visar att Sverige är i framkant inom både forskning, arbetsmiljö och inredning, säger Lars Lavesson, projektdirektör på Lunds Universitet.

Laboratoriet MAX är ett svenskt nationellt laboratorium som stödjer tre väldefinierade forskningsområden: Acceleratorfysik, forskning baserad på användandet av synkrotronstrålning och kärnfysik som använder energirika elektroner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige