Image

Tellus Towers kan stoppas av Luftfartsverket

Juridik Försvaret har godkänt den nya placeringen av Tellus Towers – men projektet kan stoppas av Luftfartsverket.
Publicerad den 26 Januari 2016
Tellus Towers. Bild: SSM
Tellus Towers.

Den nya platsen för den 240??meter höga skyskrapan är inte undersökt än. Men verket dömde ut den förra platsen för byggnader som var högre än 83?meter över havet, skriver Dagens Nyheter.

Eftersom huset skulle stå på en bergknalle betydde det i praktiken att tornet inte kunde bli högre än knappt 45 meter. Vid samma mätning begränsade Luftfartsverket även en annan betydligt lägre byggnad som planeras i närheten, skriver DN.

- Radarn är flygledarnas ögon. Höga hus kan orsaka störningar i??radartrafiken. Det kan både vara direkta störningar och störningar som uppkommer av olika speglingar, säger Olle Sundin, generaldirektör för Luftfartsverket, som ännu inte har undersökt den nya platsen för SSM:s Tellus Towers.

För att undvika kollisioner mellan verkets flygsäkerhetskrav och byggandet av bostäder i framtiden har Luftfartsverket och Stockholms stad nu inlett ett samarbete för att få klara riktlinjer för hur man kan bygga.

- Jag tror att vi blir klara under våren. Vi kan inte fortsätta att hamna i långvariga processer, säger Thomas Stoll, planchef på Stockholms stadsbyggnadskontor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige