Image
Telenor Sverige flyttar till Fabege i Råsunda.
Telenor Sverige flyttar till Fabege i Råsunda. Bild: Fabege

Telenor flyttar till nybyggt kontor i Råsunda

Uthyrning Fabege och Telenor Sverige har tecknat ett tioårigt avtal om 9 800 kvadratmeter kontor samt cykelförråd och garage till ett sammantaget hyresvärde på cirka 31 miljoner kronor årligen. Avtalet innebär att startskottet går för Fabeges planerade utveckling av kontorsbyggrätter i Råsunda. Inflyttning beräknas ske under det andra halvåret 2018.
Publicerad den 2 Juli 2015
Christian Hermelin. Bild: Fabege
Christian Hermelin.

Samtliga Telenor Sveriges medarbetare som i dag har sina arbetsplatser vid Slussen kommer att flytta till ett nybyggt, miljöcertifierat kontor i det nya kvarteret Hörnan 1. Kontoret kommer att ligga i anslutning till Frösundaleden med goda kommunikationsmöjligheter som tvärbana, tunnelbana, busstrafik, flygbussar till Arlanda och Bromma och promenadavstånd till Solna Centrum.

- Det känns verkligen bra med ett nytt Stockholmskontor. I våra nya lokaler kommer vi kunna skapa en modern och flexibel kontorsmiljö som främjar samarbete, kreativitet och effektivitet, säger Patrik Hofbauer, vd för Telenor Sverige.

Hyresavtalet är ett så kallat Grönt hyresavtal där båda parter har ambitioner att finna resurseffektiva och miljösmarta driftslösningar och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Breeam, nivå Very Good.

– Genom denna affär och våra andra offensiva projektförvärv under första halvåret bygger vi för fortsatt framtida förädling av våra områden och vi ser fortsatt mycket stor potential i utvecklingen av projektportföljen, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.

Fabege har för avsikt att förvärva och utveckla fastigheten som idag ägs tillsammans med Peab. I och med avtalstecknandet är drygt 60 procent av projektfastigheten uthyrd.

– Vi är riktigt glada över detta avtal och att Telenor Sverige delar vår vision om det nya Råsunda. Det här kommer att bli en spännande nygammal stadsdel i Solna, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef Fabege.

CBRE och Delphi var rådgivare till Telenor i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige