Image

Teknisk chef köpte villa utan anbudsförfarande

JURIDIK Ragunda kommun skulle se över sitt fastighetsinnehav. Tekniska förvaltningen, under ledning av tekniska chefen Eva Larsson, kom fram till att sex fastigheter skulle säljas. Hon flyttade sedan in i en av fastigheterna själv – innan den var till salu.
Publicerad den 9 Januari 2009

- Jag ville flytta och så var det ledigt här, säger Eva Larsson till Östersunds-Posten.
Hon hade tidigare bott i en kommunägd fastighet, som sålts av kommunen och var nu tvungen att hitta en ny bostad.

Vid ett kommunstyrelsemöte ansökte hon om att få köpa villan, men kommunstyrelsen sa nej och ville att den skulle ut på den öppna marknaden.

En vecka senare folkbokförde Eva Larsson sig i den aktuella villan. I och med att hon blev kommunens hyresgäst fick hon besittningsrätt, skriver tidningen.

En månad senare tog kommunstyrelsen beslut om att hon skulle få köpa villan för 225 000 kronor.

- Jag bjöd den summa som fastigheten värderats till. Det var en firma i Östersund som gjorde värderingen, säger Eva Larsson, som tycker att allt har gått rätt till.

Det håller inte Erik Björklund (m) med om. Han reserverade sig mot beslutet, som han tycker är omoraliskt, i kommunstyrelsen.

- Jag har varit politiskt aktiv i närmare 40 år och det här är den enda fastighetsaffären som jag kommer ihåg, som gjorts på det här sättet, säger Erik Björklund till Östersunds-Posten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige