Image

TB-Gruppen köper i Långedrag

Transaktioner Ska utveckla cirka 20 nya bostäder samt kommersiella lokaler i den exklusiva stadsdelen.
Publicerad den 5 September 2018
Visionsbild. Bild: Inobi
Visionsbild.

– Fastigheten har stor potential och vi ser fram emot att utveckla den med både bostäder och kommersiella lokaler, vilket kommer bidra positivt till centrumkänslan i området, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen.

Långedrag är ett attraktivt och etablerat bostadsområde med närhet till såväl hav och kust som city och service. Nyproduktionen av bostäder i Långedrag har varit låg under de senaste åren och andelen bostadsrätter är mycket liten. Den nyligen lagakraftvunna detaljplanen för fastigheten möjliggör ett 20-tal nya bostäder samt kommersiella lokaler i gatuplan.

Moderna Fastigheter och Västprojekt har ägt fastigheten sedan 2014 och arbetat fram den nya detaljplanen.
– Vår vision var att skapa attraktiva bostäder och samtidigt stärka centrumfunktionen i Långedrag, säger Christof Molund, ägare till Moderna Fastigheter. Vi är mycket nöjda med att TB-Gruppen nu tar över fastigheten och fortsätter vårt utvecklingsarbete.

TB-Gruppen, med verksamhet i Göteborg, Stockholm och Uppsala, har med sina 50 år i branschen lång erfarenhet av stadsutveckling. I gruppen finns bolag verksamma inom bygg, bostadsutveckling, kommersiell utveckling och fastighetsförvaltning.
– Oavsett om det handlar om en helt ny stadsdel eller om det handlar om att förädla enstaka fastigheter, så vet vi av erfarenhet att de bästa resultaten kommer ur samverkan.
– De tidigare ägarna till fastigheten har gjort ett fint förberedande arbete tillsammans med kommunen och nu ser vi fram emot att ta över stafettpinnen och färdigställa nya, attraktiva bostäder. Läget är perfekt för såväl nuvarande Långedragsbor som de som vill bo havsnära med goda kommunikationer in till stan, säger Marcus Lerander

Catella har varit säljrådgivare i affären.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige