Image

Tar in 550 miljoner till Nordika 2

Bolag Nordika startar upp Nordika 2 och har på kort tid tagit in 550 miljoner kronor i eget kapital.
Publicerad den 21 Januari 2014
Jonas Grandér Bild: Nordika
Jonas Grandér

Kapitalanskaffning till Nordika 2 har genomförts på kort tid och ägarkretsen har utökats med ytterligare en svensk institution.

- Det har varit skönt för oss att lösa kapitalfrågan i ett tidigt skede då vi börjar närma oss att vara fullinvesterade med ett sammantaget portföljvärde om 1,2 miljarder kronor i vår nuvarande struktur. Genom att lösa kapitalfrågan har vi säkerställt en fortsatt investeringskapacitet under kommande år. Vi håller strukturen öppen ett tag till för en eller två ytterligare ägare. Målsättningen är att nå ett totalt eget kapital om 750 miljoner till 1 miljard kronor vilket ger en total förvärvskapacitet om ytterligare 3-4 miljarder. Att kapitalresningen gått så pass smidigt tror vi i huvudsak beror på det starka resultatet vi levererat samtidigt som vi selektivt byggt upp en attraktiv portfölj med solida kassaflöden och bra riskspridning säger Nordikas vd och grundare Jonas Grandér.

Strategin för Nordika 2 kommer följa den investeringsfilosofi som nuvarande struktur har haft med en blandning av fastigheter med långa avtal och god kvalité samt fastigheter som kräver mer aktiv förvaltning.

För att hantera förvaltning och administration har organisationen utökats och teamet består nu av sju heltidsanställda. I och med starten av Nordika 2 kommer transaktions- och uthyrningssidan stärkas upp med ytterligare nyanställningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills ser en fragmenterad fastighetsmarknad

Bolag Savills analyschef Peter Wiman beskriver för Fastighetssverige vad han tror om utsikterna för olika delar av fastighetsmarknaden. Bilden av detaljhandeln är för negativ enligt rådgivningsföretaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY