Image

Täby Centrum Excellent-klassat

Energi/miljö Täby Centrum har, som första köpcentrum i Sverige, certifierats på Excellent-nivå för såväl fastighet som förvaltning i den globala miljöcertifieringen Breeam In-use International.
Publicerad den 9 April 2014
Täby centrum. Bild: Unibail-Rodamco
Täby centrum.

Certifieringen är ett viktigt led i Unibail-Rodamcos omfattande och strategiska hållbarhetsarbete kring sina fastigheter och förvaltningen av köpcentrum runt om i Europa.

- Det är väldigt glädjande att vi är det första köpcentrum att få Excellent-betyg för både vår fastighet och för hur vi driver verksamheten. Breeam är det mest krävande men också det tyngsta certifieringssystemet i världen. Vår ambition är att Täby Centrum ska vara i absoluta Europatoppen som köpcentrum vad gäller butiks- och serviceutbud och kundupplevelse men också ett föredöme vad gäller hållbarhet. Efter ett par års intensivt arbete börjar vi nu närma oss detta mål vilket verkligen är fantastiskt. Nu gäller det att spänna bågen ännu högre, säger Christoffer Lind, centrumchef för Täby Centrum.

Unibail-Rodamco har satt som mål att minst 80 procent av alla köpcentrum i portföljen ska ha certifierats 2016, med Very Good som lägsta betygsnivå. Täby Centrum har alltså nått ännu högre med sitt betyg Excellent. Några av de områden där Täby Centrum har fått mycket höga betyg är avfallshantering, vattenförbrukning och energianvändning.

- Vi ser att våra ansträngningar har gett resultat. Bland annat har vi infört individuell vattenmätning och moderna miljöstationer för återvinning av upp till sju avfallsfraktioner. Dessutom har vi reducerat energiförbrukningen med hjälp av nattventilation, värmeåtervinning och behovsstyrning av belysning. Men vi vill ju bli ännu vassare och därför gör vi nu insatser för att energieffektivisera än mer och dessutom se över byggmaterialsidan, säger Christoffer Lind.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige