Image

Täby Centrum är Sveriges bästa köpcentrum 2014

Handel I går kväll utsågs Unibail-Rodamcos Täby Centrum till vinnare av National Shopping Center of the Year.
Publicerad den 17 Oktober 2014
Täby Centrum utsågs till Sveriges bästa köpcentrum. Bild: Täby centrum
Täby Centrum utsågs till Sveriges bästa köpcentrum.

Nordic Council of Shopping Centres, NCSC, har sedan 2007 delat ut pris till det bästa köpcentrumet i Sverige baserat på en noggrann helhetsbedömning av bland annat centrumets utbud, utformning, resultat och kundnöjdhet.

I finalen stod Täby Centrum mot Emporia i Malmö och nu går centrumet vidare till nordisk final.

Motiveringen från NCSC lyder:

”Med en självklar pondus tar detta centrum för sig i sitt stora upptagningsområde. Med en butiksmix som de flesta bara kan drömma om, i kombination med en designmiljö av hög nivå är detta centrum enastående inte bara i Sverige, utan även internationellt. Med professionalism drivs anläggningen från centrumledningen till servicemedarbetare mot en gemensam målbild, oavsett om det gäller kundservice eller värdskapet för besökande konsumenter.
Detta centrum har förutom att ha befäst sin roll som superregional marknadsplats också förstärkt sig som en integrerad och öppen del av den stadsdel man verkar i. Man har vävt samman handeln med övriga samhällsfunktioner på ett naturligt sätt. Den optimala anpassningen till upptagningsområdet, leder till att man uppnår mycket stora försäljnings- och besöksframgångar.”

- Vi är så stolta och glada över att ha fått denna ärofulla utmärkelse. Det är särskilt glädjande då man gjort en helhetsbedömning av allt från butiksutbud och arkitektur till service och kundernas upplevelse. För oss är det ett kvitto på att den utveckling Täby Centrum genomgått de senaste åren verkligen uppskattas och fungerar, säger Louise Bergqvist, centrumchef för Täby Centrum.

Tidigare i år utsågs Täby Centrum till ”Stockholmarnas favoritcentrum” och ”Bästa butiksutbud” i Evimetrix undersökning, nu har man alltså även utsetts till Sveriges bästa köpcentrum 2014.

Täby Centrum har på några få år gått från att vara ett lokalt köpcentrum till ett regionalt shoppingpalats av internationellt snitt. Man har exempelvis lyckats samla internationella koncept såsom Apple och Habitat, svenska handplockade varumärken såsom Filippa K och Hope, men även ett förbättrat restaurangutbud och en SF-biograf av senaste standard, under ett och samma tak.

Därtill har serviceerbjudandet vässats ytterligare och interiört har man genomfört en omfattande omdaning. Under 2013 öppnades den nybyggda Södra tillbyggnaden med 60 nya butiker och sommaren 2014 öppnades den Norra tillbyggnaden där bland annat livsmedelsaktörerna Hemköp och ICA öppnade i nya dubbelt så stora lokaler. Visionen är och har alltid varit att vara en internationell shopping- och mötesplats där kunderna får en upplevelse i världsklass.

Utmärkelsen innebär även att Täby Centrum går vidare till nordisk final där man tävlar om priset som Nordens bästa köpcentrum som avgörs i början av nästa år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"99 procent av marknaden är ju redan byggd"

Energi/miljö Petter Bengtsson, vd på Zynka Group, tycker att branschen bör lägga mer fokus på att höja kvaliteten på de befintliga bestånden snarare än att prata om att effektivisera nyproduktionen: "Jag skulle vilja att vi tänker ett varv till…".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY