Image

Systemhus och Gunnebo Invest i bytesaffär

Transaktioner Systemhus köper ett byggprojekt och säljer 25 procent av ett annat projekt till Gunnebo Invest.
Publicerad den 3 Januari 2018

RAIRE Invest klient Systemhus AB avyttrar 25 procent i det helägda dotterbolaget Linnea Projektförvaltning. Det är Gunnebo Invest som köper för 22,25 miljoner kronor.

Hela förvärvet betalas genom överlåtande av 100 procent av aktierna i ett annat byggprojekt i Mellansverige. Detta omfattar minst 12 500 kvadratmeter byggyta i en attraktiv miljö, projektet är detaljplanerat och i princip byggklart.

Systemhus AB genomför just nu, fram till 22 januari en nyemission med syfte att marknadsnotera sig under våren 2018.

Affären är den första i en rad av liknande affärer som planeras. Systemhus har inom koncernen mer markyta än man för närvarande kan hantera resursmässigt och därför passar det bra att en seriös aktör som Gunnebo Invest som har både finansiella och personella resurser, kliver in och tar delar av byggnationen.

Systemhus tillförordnade vd Poul Dissing kommenterar:
- Det är av yttersta vikt att utnyttja det tillfälle som har uppstått inom byggbranschen, den som snabbast kan ställa om till hyresrättsproduktion kommer att vinna det här racet och vi ska vara där. De byggnationsytor som ligger i Linnea Projektförvaltning är väldigt bra men lämpar sig inte fullt ut för vår strategi, inte ens i närheten av så bra som det vi erhåller genom den här affären. Hela styrelsen är mycket nöjda och ser fram emot många samarbeten med Gunnebo Invest och deras partners.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige