Image

Sweden Green Building Council på värvningsturné

MILJö Sweden Green Building Council börjar nu ta in nya medlemmar i organisationen.
- Vårt mål är att ha 500 medlemmar inom ett par års tid, säger Bengt Wånggren, vd för Sweden Green Building Council.
Publicerad den 12 Mars 2010

Hittills har SGBC bara bestått av 13 medlemmar, som i princip har varit med sedan uppstarten.

Men med start nu i vecka 11 ska SGBC ta in nya medlemmar. Man har genomfört två informationsmöten, i Stockholm och Göteborg.

- Det är ett enormt intresse. Vi har redan fått in 80 ansökningar, sa Monika von Schmalensee, ordförande i SGBC, på fredagens informationsmöte.

SGBC har förhoppningen om att få bli huvudman för fyra olika miljöklassningssystem: Miljöklassad Byggnad, Green Building, Leed och Breeam.

- Från början arbetade vi med avsikten att välja ett system av Leed och Breeam, men eftersom så starka parter på marknaden redan har bestämt sig för vilket system de ska använda, tycker vi att det bästa är att hjälpa dem att utveckla de olika systemen, säger Bengt Wånggren.

Vad får man då som medlem? SGBC pekade på fredagens informationsmöte främst på fyra punkter:

# Tillgång till ett nätverk av intressanta företag och personer.
# Möjlighet att använda SGBC:s logotyp.
# Möjlighet att visa engagemang för miljöfrågorna.
# Internationella kontakter via World Green Building Council.

I klartext innebär ett medlemskap i SGBC en möjlighet att profilera sig som ett miljövänligt företag, med miljövänliga fastigheter, vilket förhoppningsvis innebär ett högre värde.

- Vi lyfter oss över dem som inte är medlemmar, säger Bengt Wånggren.

- Tåget går nu. Vi åker med, ni ska väl inte stå kvar, resonerade Lennart Larsson, till vardags vd för Husvärden, och styrelserepresentant i SGBC för landets ”mindre” fastighetsbolag.

Alla fastighets- och byggföretag och företag som på olika sätt arbetar mot branschen har möjlighet att ansöka om medlemskap.

SGBC har dock rätt att neka medlemskap.

- Vi förbehåller oss rätten att granska och värdera ansökningarna, och vi kan tacka nej till företag som inte platsar. Vi vill ha med proaktiva företag som jobbar på ett bra sätt med miljöfrågorna, säger Bengt Wånggren.

Att bli medlem kostar 50 000 kronor för företag som omsätter mer än 50 miljoner om året, och 20 000 kronor för företag som omsätter mindre än 50 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige