Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: Axel Ohlsson

Swedbank Robur stödjer SBB:s Hemfosa-bud

Bolag Swedbank Robur har meddelat att de stödjer SBB:s bud på Hemfosa.
Publicerad den 19 December 2019

Swedbank Robur som per 29 november 2019 ägde 13 294 969 stamaktier, representerande cirka 7,4 procent av aktierna och 7,8 procent av rösterna i Hemfosa, har meddelat att de bedömer att budet är finansiellt skäligt och att de avser att acceptera Erbjudandet, men har varken genom avtal eller på annat sätt förbundit sig att acceptera Erbjudandet.
– Det är glädjande att Swedbank Robur, som var största aktieägare i Hemfosa när SBB offentliggjorde budet, väljer att stödja budet. Jag ser fram emot att välkomna dem som långsiktiga institutionella ägare i det nya SBB, säger Ilija Batljan, grundare och vd för SBB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige