Image

Swedavia bygger anläggning vid Landvetter Airport

Bygg/Arkitektur Swedavia och DHL Express har tecknat ett tioårigt avtal om att bygga en 7 500 kvadratmeter stor terminalanläggning med kontor vid Göteborg Landvetter Airport.
Publicerad den 14 April 2015
Swedavia bygger en 7 500 kvadratmeter stor terminalbyggnad med kontor vid Göteborg Landvetter Airport. Bild: Swedavia
Swedavia bygger en 7 500 kvadratmeter stor terminalbyggnad med kontor vid Göteborg Landvetter Airport.

Därmed tas nu ytterligare ett steg i utvecklingen av Airport City Göteborg.
En snabb utveckling av logistikfastigheter sker nu vid Göteborg Landvetter Airport. Inom ramen för Airport City Göteborg planeras ett område motsvarande två miljoner kvadratmeter för verksamheter inom logistik, handel och upplevelser, kontor samt hotell och konferens.

Avtalet mellan Swedavia och DHL Express innebär att en befintlig uttjänt byggnad motsvarande 1 700 kvadratmeter rivs, och att en helt ny anläggning motsvarande 7 500 byggs i dess ställe. Den nya fastigheten iordningsställs nära terminalen och i direkt anslutning till flygplatsområdets norra del. Byggnadsarbeten beräknas starta under våren 2015 pågå under ett år. Totalentreprenör för uppdraget är Veidekke.

- Vi är väldigt glada att DHL Express satsar på en ny etablering på Landvetter och är med i den fantastiska utveckling som är på gång här med Airport City, tåganslutning och en utbyggd terminal, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

- Det är en historisk satsning i Göteborg och i Sverige. Det gör det möjligt att öka kvaliteten i vår service till små och medelstora företag i regionen. Den nya och moderna terminalen kommer också att förbättra också arbetsmiljön för våra anställda, säger Ted Söderholm, vd på DHL Express Sverige.

I området har Swedavia och Bockasjö AB nyligen tecknat samarbetsavtal avseende logistikfastigheter motsvarande cirka 100 000 kvadratmeter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det har blivit en generell prispress på marknaden"

Bolag Adapteo bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Företagets vd Philip Isell Lind af Hageby beskriver för Fastighetssverige hur de hanterar problemen kopplade till corona, konkurrensläget på marknaden och hur de arbetar med kostnadsanpassningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY