Image
Nio miljarder kronor ska satsas vid Arlanda till 2023.
Nio miljarder kronor ska satsas vid Arlanda till 2023.

Swedavia anlitar Svensk Bygglogistik

Bolag Swedavia har tecknat avtal med Svensk Bygglogistik som ska ta ansvar för utformning och genomförande av logistiklösningar och hantering av byggtrafikflöden i utvecklingen av Stockholm Arlanda Airport. Avtalsperioden är från april 2016 fram till 2023.
Publicerad den 15 April 2016

Prognoserna pekar på att resenärerna – i dag drygt 20 miljoner om året – beräknas vara omkring 35 miljoner år 2040. För att kunna möta den tillväxten behöver Arlanda växa och utvecklas.

Byggprojekten är av varierande slag. Nyproduktion, ombyggnad, ombyggnad under pågående drift, markentreprenader och infrastrukturprojekt. Investeringen under etapp 1 av Arlandas utvecklingsprogram, samt utvecklingsprojekt inom Swedavia Real Estate, beräknas under åren 2016-2023 uppgå till cirka nio miljarder kronor.

Arbetet kommer att starta med en omfattande logistikanalys. Logistikanalysen skall resultera i att säkerställa Arlandas ordinarie drift samtidigt som man tillgodoser byggprojektens behov av tillgänglighet och produktionseffektivitet. En viktig parameter för att lyckas med detta, och som redan är beslutat, är att alla byggprojekt kommer nyttja Svensk Bygglogistiks egenutvecklade leveransplaneringssystem Log Net för att strukturera flödet av byggleveranser.

– Utvecklingen av Arlanda är otroligt viktig för Sveriges tillväxt och tillgänglighet. Samtidigt är byggprocessen lång och komplex då flygplatsens drift under hela byggtiden måste säkerställas. Därför känns det bra att genom Svensk Bygglogistik AB säkra en bra produktionseffektivitet, säger Magnus Imland, projektstyrningschef och kalkylansvarig på Swedavia.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige