Image

Swecos Åsa Bergman får internationellt pris

Bolag Sweco Sveriges vd Åsa Bergman tilldelas det internationella priset Leading Women Awards av hållbarhetsorganisationen World Business Council for Sustainable Development, WBCSD. Utmärkelsen uppmärksammar kvinnliga ledare som visar vägen mot en jämställd och hållbar framtid.
Publicerad den 9 Mars 2017
Åsa Bergman. Bild: Sweco Sverige
Åsa Bergman.

– Jag är stolt och glad över att bli tilldelad Leading Women Awards. Priset visar att kvinnor i näringslivet kan visa vägen mot en mer hållbar framtid. Jämställdhet leder till en dynamisk och kreativ arbetsplats vilket gör att vi attraherar fler personer till oss, och att de som redan jobbar hos oss trivs. Människor som trivs på jobbet gör ett bättre jobb och det är en stark framgångsfaktor, säger Åsa Bergman, vd för Sweco Sverige.

WBCSD beskrivs som en av världens mest inflytelserika hållbarhetsorganisationer och består av företag som verkar för att skapa en hållbar framtid för näringslivet, samhället och miljön. Leading Women Awards delas ut till tio kvinnliga ledare som arbetar för en mer hållbar framtid. Sweco har i dag hälften kvinnor i ledning och styrelse och har bland annat tilldelats guldstjärna i All Bright-rapporten, som årligen kartlägger jämställdheten i svenska börsbolag.

– Swecos uppdrag är att planera och utforma framtidens samhällen och städer. För att kunna göra det måste vi återspegla dem som ska bo i dessa samhällen och då är hälften kvinnor. Vår framgång när det gäller jämställdhet är resultatet av att vi medvetet satsat på att rekrytera de bästa medarbetarna. Vi har konsekvent satt kompetens och prestation i fokus, säger Åsa Bergman.

Vinnarna kommer att uppmärksammas på en ceremoni den 28 mars i Montreux, Schweiz.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Coworking-nestorn om karriärens nästa steg

Bolag I februari 2019 såldes United Spaces till Castellum för 200 miljoner kronor. Grundaren och coworking-pionjären Göran Garberg har sedan dess varit kvar i bolaget i en rådgivande kapacitet, men nu känner han att tiden är mogen för nästa steg i karriären. För Fastighetssverige berättar han om bolagets framgångsresa, sin egen framtid och varför han tror att kontorsmarknaden går en snabb och omfattande förvandling till mötes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY