Image
Swecos förslag "Ge mig era trötta".
Swecos förslag "Ge mig era trötta". Bild: Sweco

Sweco vinner arkitekttävling

Bygg/Arkitektur Swecos vision ”Ge mig era trötta” har idag tilldelats första pris i idétävlingen Imagine Open Skåne 2030. Bidraget som arkitekter på Sweco ligger bakom bygger på en vision där Köpenhamn och Malmö slås ihop till Öresund City genom en ny arkipelag.
Publicerad den 22 Augusti 2016
Swecos förslag "Ge mig era trötta". Bild: Sweco
Swecos förslag "Ge mig era trötta".

Swecos arkitekter prisas för visionen ”Ge mig era trötta”. Förslaget baseras på den starka urbaniseringstrend som Sverige är inne i och går ut på att binda ihop Malmö och Köpenhamn via en ny arkipelag.

– Vårt förslag binder ihop Malmö och Köpenhamn till en helt ny stad, Öresund City. Öresundsregionen har ännu inte nått sin fulla potential och tillväxt, delvis på grund av att det bara finns en förbindelse mellan de två städerna. Genom vårt förslag kan Öresund City bli en ny ledande europeisk metropol, säger Jan Mattsson, vd för Swecos arkitekter.

Bakom förslaget står arkitekterna Urban Skogmar, studiochef på Seco, och Beryl Boonzaaier.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige