Image

Sweco stannar hos AMF Fastigheter

UTHYRNING Sweco har förlängt sitt hyresavtal med AMF Fastigheter i Sweco-huset, kvarteret Trängkåren i Marieberg i Stockholm. Fastigheten ska nu totalrenoveras för att rymma alla Swecos medarbetare i Stockholm. Projektet omfattar 25 000 kvadratmeter kontorsyta.
Publicerad den 2 September 2010

- En ombyggnad av lokalerna i Marieberg är det alternativ som bäst uppfyller alla de krav som vi ställt på god arbetsmiljö, hållbarhet och samverkan. Där kommer vi att skapa ett eget Sweco-hus som är anpassat till vårt moderna och flexibla arbetssätt och stärka vårt varumärke, säger Eva Nygren, vd på Sweco Sverige.

Alla våningsplan och ytor kommer att renoveras. Från den nuvarande entr�©n skapas direktkontakt med ett nytt \"vardagsrum\" i fyra plan genom en 50 meter lång och nio meter bred ljusgård. Där finns bland annat mötesplatser, konferensrum och utställningsytor. Arbetet sker med stor hänsyn till miljön för att nå den högsta nivån i klassningssystemet Miljöklassad byggnad.

- Vi är mycket glada att tillsammans med Sweco få utveckla Sweco-huset till en modern, effektiv byggnad med hållbarhet i fokus. Genom smart och modernt miljötänkande skapar vi långsiktigt hållbara kontor i en befintlig klassisk byggnad. Stor vikt läggs på att skapa rum för möten, kreativitet och samverkan, säger Charlotta Liljefors Rosell, affärsområdeschef kontor på AMF Fastigheter.

Det nya Sweco-huset ska vara färdigbyggt tidig höst 2012 för 1 450 medarbetare.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige