Image
Mari Tastare.
Mari Tastare. Bild: Anna Hult

Sweco satsar i Stockholm – värvar från Göteborg

Karriär Sweco Architects utökar inom stadsplanering i Stockholm för att möta den växande efterfrågan på hållbar stadsutveckling med grön omställning och social hållbarhet. Den nytillsatta chefen för gruppen inom Planering & Urban Design blir Mari Tastare som lämnar sin tjänst som planchef på stadsbyggnadskontoret i Göteborg.
Publicerad den 4 Mars 2022

– Vi ser ett allt större behov och intresse att forma framtidens hållbara städer. För att möta marknadens efterfrågan utökar vi vår kompetens inom fysisk planering. Jag är mycket glad för att Mari Tastare blir chef för den nya gruppen inom Planering & Urban Design. Med sin erfarenhet inom stadsomvandling och planering i tidiga skeden i nära samarbete med kunder bidrar Mari till att höja nivån ytterligare inom fysisk planering hos oss, säger Ulla Bergström, divisionschef för Sweco Architects.

Mari Tastare är utbildad planeringsarkitekt och har de senaste åren arbetat som planchef på stadsbyggnadskontoret i Göteborg. Mari har med sin bakgrund bred kunskap om hela kedjan i samhällsplaneringsprocessen, men även inom praktiknära forskning och innovation.
– Nu byter jag perspektiv och kliver in i en för mig ny roll inom hållbarbar stadsutveckling. Genom mina tidigare uppdrag har jag fått god insikt i såväl hinder som möjligheter inom samhällsbyggnad och vet värdet av att samverka över gränser och professioner. Jag ser verkligen fram emot att börja på Sweco, ett företag i framkant inom hållbar samhällsutveckling och med många olika kompetenser och intressanta projekt nationellt såväl som internationellt, säger Mari Tastare.

Mari Tastare tillträder tjänsten som studiochef i Stockholm den första april.
Sweco har idag över 50 medarbetare med plankompetens varav 20 i Stockholm. Flera uppmärksammade planprojekt är signerade Sweco, bland annat Sturekvarteret i Stockholm, Barkarbystaden, Seestadt Aspern i Österrike, Nyköping Resecentrum, liksom flera större planeringsuppdrag internationellt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige