Image
Fabege skapar Sveriges första nollenergihotell.
Fabege skapar Sveriges första nollenergihotell. Bild: Fabege

Sveriges första nollenergi-hotell

Bygg/Arkitektur I Arenastaden i Solna bygger Fabege Sveriges första nollenergi-hotell. Genom 21 borrhål för geoenergi samt totalt nästan 2 500 kvadratmeter solceller på fasad och tak kommer det produceras mer energi än vad som kommer förbrukas i fastighetsenergi.
Publicerad den 5 December 2018

Den elva våningar höga byggnaden är ritad av White Arkitekter och blir synlig i Arenastaden genom sin snedställda form och sin matrisgjutna fasad. Det är en sammanhållen volym vars uppdelade takfot vittnar om projektets höga energiprofil och stora solcellspark. Arkitekturen genomsyras av synlig och sinnlig hållbarhet.

Hotellet blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel med 336 rum, 88 lägenheter för longstay samt kommer inrymma Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor.

– Vi är ett bolag som inte bara engagerar oss i det som sker på hotellet utan vill också bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar. Bygget i Arenastaden är ett lysande exempel på det där vi inte bara kommer att ge våra gäster de bästa upplevelserna utan också generera el till andra än bara oss själva. Dessutom hållbar el, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen.

Hotellet kommer stå klart under första kvartalet 2021.

– Det är spännande och utmanande med en hyresgäst som har höga ambitioner och mål gällande energi och hållbarhet, säger Klas Holmgren, chef Projekt och förädling på Fabege.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige