Image

Svenska Stadskärnor får ny styrelseordförande

Karriär Lena Lindström, näringslivsutvecklare i Örnsköldsviks kommun, lämnar ordföranderollen efter många år. Valberedningens förslag till ny ordförande är Paul Lindvall från Linköping.
Publicerad den 28 Maj 2018
Paul Lindvall. Bild: Svenska Stadskärnor
Paul Lindvall.

– Paul Lindvalls yrkesprofil och mångåriga erfarenhet från olika uppdrag både nationellt och internationellt stämmer väl överens med den fas som Svenska Stadskärnor befinner sig i, säger Tomas Kruth, valberedningens ordförande, tillika processledare för samhällsbyggnad på Tyréns.

– Efter snart 17 år som kommunalråd i Linköping vill jag prova på andra roller där jag kan bidra med min samlade erfarenhet. När jag fick förfrågan från Svenska Stadskärnor stämde deras verksamhet, mål och visioner väl överens med mina intressen och kunskaper, säger Paul Lindvall.

Det valberedningen särskilt har tagit fasta på är Paul Lindvalls erfarenhet i stadsutvecklingsfrågor i sina olika roller, allt från kommunalråd till gruppledare i SKL:s Demokratiberedning samt andra nationella och internationella nätverk.

– Paul Lindvall har dokumenterad vana av samverkan med olika aktörer, såsom Fastighetsägarna, handelsföretag och andra näringslivsorganisationer, vilket kommer att vara värdefullt för Svenska Stadskärnor, vars nyckelord är just samverkan, säger Tomas Kruth.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige