Image
Gripsholms värdshus och familjen Åström.
Gripsholms värdshus och familjen Åström. Bild: Familjen Åström

Svenska Kulturpärlor köper Gripsholms värdshus

Transaktioner Svenska Kulturpärlor har under de senaste 9,5 åren drivit Gripsholms värdshus i Mariefred. Nu förvärva man fastigheten där verksamheten bedrivs.
Publicerad den 15 Januari 2019

Svenska Kulturpärlor ägs av familjen Åström som sedan tidigare bland annat äger Dufweholms herrgård i Katrineholm, Pelles lusthus i Nyköping och Södertuna slott utanför Gnesta. Att man nu fått möjlighet att förvärva fastigheten Gripsholms värdshus ger företaget en ännu större långsiktighet i verksamheten.
– Redan 1986 ville min far, Göran Åström, förvärva Gripsholms Värdshus, berättar Fredrik Åström, vd för Svenska Kulturpärlor. Istället var det STC Interfinansgruppen som köpte fastigheten. Genom åren har STC Interfinans och dess dotterkoncern Mälarum Fastigheter gjort enastående renoveringar av värdshuset och gjort det till den historiska pärla det är i dag.
– Styrelsen i STC Interfinans har tidigare tagit ett strategiskt beslut att avyttra gruppens industriella fastigheter för att fokusera på hyresbostadsfastigheter och skogsinnehav i Mälardalen säger Thomas Blades, vd för STC Interfinans.

Utifrån det beslutet har alltså familjen Åström fått möjligheten att förvärva fastigheten. Fredrik Åström uttrycker en stor glädje och stolthet över att han och hans familj fått förtroende och möjlighet att ta över en sådan betydande fastighet som Sveriges äldsta värdshus.
– Det är alltid roligare att äga fastigheterna man är verksam i samtidigt som det ger oss större möjligheter att långsiktigt utveckla det stora engagemang vi redan idag har i Mariefred, säger Fredrik Åström.

Affären slutförs den 15 april då Svenska Kulturpärlor tillträder fastigheten.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige