Image
Hjulet är ett av programmen Warner Bros producerar.
Hjulet är ett av programmen Warner Bros producerar. Bild: Warner Bros

Svenska Hus tecknar hyresavtal med Warner Bros

Uthyrning Nästa sommar flyttar Warner Bros sin TV-produktion i Göteborg till specialanpassade lokaler på Marieholmsgatan. Hyresavtalet med Svenska Hus är på tio år. – Vi kände att Svenska Hus hade rätt engagemang för att hitta en kreativ och långsiktig lösning tillsammans med oss, säger Johan Idering, vd på Warner Bros. International Television Production Sverige.
Publicerad den 13 Oktober 2022

Warner Bros Sverige är ett av landets största produktionsbolag och producerar program som "Bingolotto", "Postkodmiljonären", "Lotta på Liseberg", "Bachelor", "Jills Veranda" och en rad dramaproduktioner. För närvarande är Göteborgsverksamheten baserad i Gamlestadens fabriker, men i juli 2023 är det klart för flytt till de nära 3 000 kvadratmeter stora lokaler som Svenska Hus skapat genom att bygga om sin fastighet på Marieholmsgatan.
– Vi producerar alla typer av program för både svenska kanaler och internationella streamingbolag, säger Johan Idering. Vi kommer att ha allt från utveckling, förproduktion och scenografitillverkning till inspelning och efterbearbetning i lokalerna.
– En spännande hyresgäst är på väg in och vi har fått chansen att visa hur vi på Svenska Hus kan anpassa oss för att möta alla typer av lokalbehov. Vi har tillsammans med Warner Bros säkrat bolagets verksamhet i Göteborg över tid och dessutom erbjudit ett alternativ som ligger i ett område som är både praktiskt och strategiskt rätt för kunden, säger Camilla Berglund, uthyrningsansvarig på Svenskas Hus i Göteborg.

Mäklare i affären var Savills Sweden AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige