Image
Svenska Hus köper vid Flodamotet.
Svenska Hus köper vid Flodamotet. Bild: Svenska Hus

Svenska Hus köper och utvecklar i Floda

Transaktioner Flodamotet strax öster om Göteborg får ett nytt ansikte. Svenska Hus har köpt det välkända möbelhuset och två angränsande fastigheter längs E20 och förvärvet är strategiskt och parallellt med kommunens satsning på en ny trafikplats.
Publicerad den 16 November 2020

– Vi har ägnat mycket kraft och energi åt att lyfta Floda Centrum och det är ett naturligt steg att positionera oss vid Flodas nya entré, säger Ylva Morelli, regionchef i Göteborg.

Flodamotet byggdes på 60-talet och Floda Möbler-huset har funnits som en symbol och ett riktmärke under större delen av den tiden. Floda är en attraktiv pendlingsort och behovet av nya busshållplatser har tvingat fram en rejäl uppdatering.

– Vi har en väldigt bra dialog med Lerums kommun och när nu motet ska byggas om och få en ny rondell, busshållplats och pendelparkering vill vi bidra med att utveckla området ytterligare. Det gynnar både Flodaborna och alla resenärer längs vägen, säger Ylva Morelli.

Svenska Hus är väl etablerade i Floda efter några framgångsrika och kreativa år som ägare och utvecklare av cirka 15 000 kvadratmeter i centrum. Förvärvet av de tre fastigheterna vid Högavägen ger Svenska Hus ytterligare cirka 3 000 kvadratmeter i orten att utveckla.

Den 13 november skedde tillträdet och mer långtgående idéer och planer kommer att presenteras längre fram – närmast handlar det om att fylla de ytor som säljaren Floda Möbler lämnar efter sig.

– Affären har dessutom gett oss tillgång till en stor obebyggd tomt att utveckla, säger Peter Stalfors, transaktionsansvarig på Svenska Hus. Det kräver en mer omfattande planprocess i samarbete med kommunen, men båda parter ser positivt på den framtida potentialen.

Martin Filipsson på Svensk Fastighetsförmedling har varit säljarens rådgivare i denna affär.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige