Image

Svenska Hus hyr ut i centrala Malmö

Uthyrning Svenska Hus i Skåne har färdigställt uthyrningen av fastigheten Residenset. De två hyresgästerna, som totalt hyr 700 kvadratmeter, är Sydväst Arkitekterna och Omegapoint. De nya hyresgästerna flyttar in i fastigheten den första maj 2018.
Publicerad den 7 Februari 2018
Svenska Hus hyr ut 700 kvadratmeter till Sydväst Arkitekterna och Omegapoint. Bild: Svenska Hus
Svenska Hus hyr ut 700 kvadratmeter till Sydväst Arkitekterna och Omegapoint.

Fastigheten ligger i centrala Malmö med mindre än 200 meter till Malmö central. Närheten till goda kommunikationer är en viktig parameter tillsammans med den anrika fastighetens långa historia.

- De avgörande faktorerna för vårt val var kombinationen av lokalens skick, dess läge, takhöjd, de fina och väl disponerade ytorna, säger Fredrik Lundbeck, vd på Omegapoint Malmö.

Uthyrningen innebär att Svenska Hus lämnar sitt nuvarande regionkontor och flyttar till fastigheten Davida på Amiralsgatan. Under de närmaste åren kommer Davida att rustas upp och moderniseras samtidigt som fastighetens unika karaktär med stora fönster, ljusgård och öppna, sociala ytor kommer behållas.

- Davida kommer genomgå en upprustning. Fastigheten ligger strategiskt i Malmö med närhet till kommunikationer, och vi känner av efterfrågan på den här typen av lokaler i centrala Malmö, säger Daniel Massot, vd för Svenska Hus.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige