Image

Svenska Bostadsfonden säljer i Söderköping och Norrköping

Transaktioner Svenska bostadsfonden har sålt tre fastigheter i Söderköping och Norrköping till det lokala bolaget Frontespisen.
Publicerad den 17 Augusti 2012

Fastigheterna Gästgivaren 4 och 5 i Söderköping och Pokalen 27 i Norrköping består av sammanlagt 87 lägenheter. Fastigheternas totala yta är 7 508 kvadratmeter varav 6 650 kvadratmeter är bostadsyta.

Affären berör Svenska Bostadsfondens fond 3 och 7.

- Försäljningen av Gästgivaren 4 och 5 i Söderköping är en del av exitstrategin för fond 3. Fastigheterna köptes under 2006 och har sålts enligt plan i år. Det är en fastighet som kommer att saknas och den har utan tvekan varit en av bolagets vackraste och mest uppskattade fastigheter, säger Svenska Bostadsfondens vd Lars Swahn.

- Pokalen 27 i Norrköping köptes av fond 7 under 2009 och är den enda fastigheten bolaget äger på orten. Det har varit utmanande att växa i Norrköping bland annat då starka lokala aktörer har ett så pass starkt grepp om marknaden. Vi hoppas kunna återvända till Norrköping i större skala inom en ej avlägsen framtid och gör denna försäljning av strategiska skäl tillsammans med genomförda avyttringar i närliggande Söderköping.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige