Image
Johan Grevelius.
Johan Grevelius. Bild: SBF Bostad.

Svenska Bostadsfonden säljer i Karlskrona

Transaktioner Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB har sålt fastigheterna Skantze 3, 8 och 9 i Karlskrona till Heimstaden. Fastigheterna innehåller sammanlagt 198 lägenheter och har en total yta uppgående till cirka 11 500 kvadratmeter.
Publicerad den 18 September 2020

Försäljningen genomförs med hänsyn till förestående exit av Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB.
– Fastigheterna förvärvades 2012 tillsammans med ett antal andra fastigheter i Karlskrona varför vår närvaro kommer att bestå på orten. Försäljningen sker då Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB nu varit verksam i tio år och därmed skall avslutas. Fastigheterna i Karlskrona är ett av de bestånd som bidragit till fondens goda utveckling. Vi lämnar över de fina och välförvaltade fastigheter till Heimstaden, vilket känns bra, och hoppas kunna återkomma med nya kompletterande förvärv i Karlskrona med någon av våra övriga fonder, säger Johan Grevelius, vd för SBF Management AB.

– Det är glädjande att vi nu kan komplettera vårt existerande bestånd i Karlskrona, bestående av knappt 600 bostäder, med dessa fastigheter på centrala Trossö. Vi har sedan vårt första förvärv i Karlskrona 2007 succesivt byggt upp beståndet. Heimstaden har en stark lokal förvaltningsorganisation på plats som ser fram emot att förenkla och förgylla livet för våra hyresgäster med vårt omtänksamma boende, säger Fredrik Årman, Heimstadens transaktionschef.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY