Image

Svenska Bostadsfonden köper i Skåne och Småland

Transaktioner Svenska Bostadsfonden köper i två separata affärer – i Trelleborg och Huskvarna – sammanlagt drygt 200 lägenheter.
Publicerad den 20 September 2011

I Huskvarna köper Svenska Bostadsfonden en fastighet av CA Fastigheter. Fastigheten har 131 lägenheter och en total yta om 10 002 kvadratmeter, varav 9 922 kvadratmeter är bostadsyta.
– Genom förvärvet av dessa 131 lägenheter ökar vi vår närvaro i denna attraktiva del av Småland ytterligare. Totalt äger Svenska Bostadsfonden nu omkring 1 000 lägenheter i Småland. Vi ser en stark utveckling av Jönköpingsregionen framför oss med dess diversifierade näringsliv och expansiva högskola, säger Svenska Bostadsfondens vd Lars Swahn.

– Trots att Jönköping är en prioriterad ort för oss valde vi att efter moget övervägande sälja fastigheten. Vi är övertygade om att Svenska Bostadsfonden kommer att fortsätta förvalta fastigheterna och ta hand om hyresgästerna på ett bra sätt, säger Johan Damne, vd för CA Fastigheter AB.

I Trelleborg gör Svenska Bostadsfonden sin andra investering i sin nystartade institutionsfond (Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB). Det handlar om två centralt belägna fastigheter som byggts under 2000-talet. De består av 84 lägenheter och fyra lokaler och har en total yta om 7 433 kvadratmeter varav 5 505 kvadratmeter är bostadsyta.

Säljare är Alsinge Vallen AB, Trelleborg.

- Genom detta förvärv i Trelleborg förstärker vi ytterligare vår position i Skåne där vi sedan tidigare har cirka tusen lägenheter . Vi tror mycket på Trelleborg, genom tillkomsten av motorvägen, blivande Pågatågförbindelse samt kommunens goda intentioner och framtidstro, säger Lars Swahn.

- Alsinge Vallen säljer Beckasinen 6 och Prästen 3. Fastigheter som vi själva byggt, vilket gör det lite svårare att skiljas från dem. Vi säljer till en stor och seriös aktör som tror på Trelleborgs framtid och vi går vidare mot nya förvärv och byggnationer, säger Alsinge Vallens ägare Bengt Nilsson.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige