Image
Karin Johansson, vd för Svensk Handel.
Karin Johansson, vd för Svensk Handel. Bild: Svensk Handel

Svensk Handel positiva till regeringens åtgärder

Sverige Svensk Handel anser att regeringens satsningar för att stötta landets många småföretag i det extremt tuffa läge som råder är steg i rätt riktning. Framförallt är det statliga stödet för att sänka företagens lokalhyreskostnader en viktig åtgärd för butikshandeln.
Publicerad den 26 Mars 2020

– Att regeringen agerar för att snabbt minska butikshyrorna är välkommet. Läget är akut och att snabbt få ned handlarnas kostnader är helt nödvändigt för att försöka parera den akuta kris som många butiker går igenom. När regeringen nu agerat i hyresfrågan utgår Svensk Handel från att landets fastighetsägare också är beredda att ta sin del av det ekonomiska ansvaret i denna utsatta situation, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel.

Svensk Handel välkomnar också regeringens initiativ att sänka arbetsgivaravgifterna för småföretag. Däremot saknas åtgärder som når fram till de medelstora och större företagen inom sällanköpshandeln.
– Det saknas åtgärder för att stötta de lite större aktörerna inom sällanköpshandeln där situationen är hårt pressad med försäljningsbortfall upp till 70-90 procent. Här står tiotusentals jobb på spel, säger Karin Johansson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige