Image

Svensk fastighetsprofil inblandad i Ikeahärvan

JURIDIK I morgon ska Ingvar Kamprad förhöras i Lausanne angående tvisten mellan Inter Ikea och den svenske affärsmannen Ingemar Svensson. Nu menar fastighetsprofilen Johan Claesson att hans CA Fastigheter också har rätt till en del av Swedecenterkakan.
Publicerad den 21 Oktober 2008

Tvisten rör det polska jätteprojektet Swedecenter i Warszawa. Ingemar Svensson och hans bolag Svensson Holding SA och Scanproduct Limited anser sig ha rätt till 27,5 procent av Swedecenter, vilket Inter Ikea inte vill kännas vid.

CA Fastigheter ska enligt samma avtal ha rätt till fem procent, skriver Realtid.se.

– Vi har inte själva inlett någon rättsprocess mot Ikea, men det man kan säga är att av vårt ursprungliga avtal om Swedecenter att döma så torde vi ha någon form av delägarskap där, säger Claesson till Realtid.se.

Claesson har ännu inte agerat rättsligt.

- Jag har fått det berättat för mig att det pågår mycket rättsprocesser om Swedecenter rörande skiljedomar och annat, angående ägarandelar där, säger han till Realtid.se.

– Vi avvaktar utgången av det. Jag tycker att vi vill avvakta rättsprocesserna.

Ingvar Kamprad skulle ha förhörts för flera veckor sedan, men förhöret har skjutits upp till i morgon.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige