Image

Svensk fastighetsprofil inblandad i Ikeahärvan

JURIDIK I morgon ska Ingvar Kamprad förhöras i Lausanne angående tvisten mellan Inter Ikea och den svenske affärsmannen Ingemar Svensson. Nu menar fastighetsprofilen Johan Claesson att hans CA Fastigheter också har rätt till en del av Swedecenterkakan.
Publicerad den 21 Oktober 2008

Tvisten rör det polska jätteprojektet Swedecenter i Warszawa. Ingemar Svensson och hans bolag Svensson Holding SA och Scanproduct Limited anser sig ha rätt till 27,5 procent av Swedecenter, vilket Inter Ikea inte vill kännas vid.

CA Fastigheter ska enligt samma avtal ha rätt till fem procent, skriver Realtid.se.

– Vi har inte själva inlett någon rättsprocess mot Ikea, men det man kan säga är att av vårt ursprungliga avtal om Swedecenter att döma så torde vi ha någon form av delägarskap där, säger Claesson till Realtid.se.

Claesson har ännu inte agerat rättsligt.

- Jag har fått det berättat för mig att det pågår mycket rättsprocesser om Swedecenter rörande skiljedomar och annat, angående ägarandelar där, säger han till Realtid.se.

– Vi avvaktar utgången av det. Jag tycker att vi vill avvakta rättsprocesserna.

Ingvar Kamprad skulle ha förhörts för flera veckor sedan, men förhöret har skjutits upp till i morgon.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY