Image
Bild: Nicklas Tollesson

Svensk Europachef på storbolag

Karriär Lennart Sten blir ny Europachef för GE Capital Real Estate och får ansvar för en portfölj med fastigheter värda 90 miljarder kronor.
Publicerad den 5 Maj 2011
Lennart Sten. Bild: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Lennart Sten. Bild: Nicklas Tollesson.

Lennart Sten kommer att rapportera direkt till GE Capital Real Estates vd Mark Begor, och vara baserad i Paris.

- Lennart har skapat starka affärsteam och för med sig betydande marknadskunskap till sin roll i en tid då vår verksamhet gör framsteg i Europa som ett ledande fastighetsföretag, säger Mark Begor.

- Vår verksamhet inom investment management kommer att bli ett av Lennarts särskilda fokusområden. Att använda vår expertis för att hjälpa externa investerare att lyckas är särskilt viktigt för oss. Lennarts framgång med att skapa den svenska fonden Roxanne är ett exempel på hans erfarenhet och kunskap som kommer att vara av stort värde för företaget framöver.

Innan Lennart Sten började som Nordenchef för GE Capital Real Estate 2005 var han vd för Fabege i tio månader under 2004. Mellan åren 1997 till 2004 hade han ett antal chefsroller inom GE Capital i Sverige.

Lennart Sten är medlem av Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS). Innan han började arbeta inom GE hade han en framgångsrik karriär inom juridik på flera svenska advokatfirmor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige