Image

Sven Dahlin lämnar vd-posten på Leimdörfer

Karriär Sven Dahlin lämnar vd-posten på Leimdörfer. Ny vd blir Erik Eliasson, sedan tidigare senior partner på firman.
Publicerad den 16 Maj 2011
Sven Dahlin, Bild: Leimdörfer. Bild: Leimdörfer
Sven Dahlin, Bild: Leimdörfer. Erik Eliasson. Bild: Leimdörfer. Bild: Leimdörfer
Erik Eliasson. Bild: Leimdörfer. Peter Leimdörfer. Bild: Leimdörfer. Bild: Leimdörfer
Peter Leimdörfer. Bild: Leimdörfer.

Erik Eliasson, 33, började på Leimdörfer 2006 och är senior partner. Han har under de senaste tre åren varit vice verkställande direktör och chef för corporate finance.

– Det är med stor entusiasm jag tar mig an rollen som vd på Leimdörfer. Jag kommer att arbeta med att vidareutveckla firmans verksamhet och ytterligare stärka vår ställning som den mest kvalificerade rådgivaren på den nordiska fastighetsmarknaden och branschens mest attraktiva arbetsplats, säger Erik Eliasson.

– Med Erik som vd inleds en ny etapp i firmans utveckling. Erik har under en längre tid varit en mycket viktig person för företaget och kommer att leda firman på ett utmärkt sätt, säger Peter Leimdörfer grundare och senior partner på Leimdörfer.

Sven Dahlin, verkställande direktör sedan 2008, har efter tolv år på Leimdörfer beslutat att lämna den dagliga verksamheten men kommer att kvarstå som partner på firman.

– Det har varit en fantastiskt spännande och rolig tid; firman är tre gånger så stor nu jämfört med när jag började, vi har knutit till oss en mängd duktiga medarbetare och vi har öppnat kontor i Helsingfors och Malmö. Nu kommer jag att fokusera på egna investeringar och tillbringa mer tid med min familj, säger Sven Dahlin.

– Vi vill tacka Sven för det arbete han gjort under sin tid som vd för Leimdörfer. Sven har på ett utomordentligt sätt och genom ett stort personligt engagemang lotsat företaget genom finanskrisen och har sedan han började 1999 tillfört enormt mycket till firman, säger Peter Leimdörfer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige