Image

"Svek att sälja studentbostäder"

POLITIK Den rödgröna oppositionen i Stockholm protesterar mot försäljningen av Skrapan. Anledningen är att det inte finns garantier för att studenterna får vara kvar i Skrapan.
Publicerad den 21 April 2008

I förra veckan meddelades att Svenska Bostäder säljer Skrapan i Stockholm till AP Fastigheter för 1,2 miljarder kronor. Den rödgröna oppositionen är kritisk.

- Det är ett svek att sälja studentbostäder. Det är viktigt att staden tar ansvar för studenternas bostadssituation, säger Yvonne Ruwaida, oppositionsborgarråd (mp) och ledamot i Svenska Bostäders styrelse. Att tillhandahålla studentbostäder är en viktig del av stadens verksamhet, tvärtemot vad Alvendal säger. Nu finns inte längre en garanti för att studenterna blir kvar i Skrapan.

- Med försäljningen till AP fastigheter minskar studenternas möjlighet att göra boendekarriär, fortsätter Yvonne Ruwaida. Dessutom kan hyrorna höjas så att Skrapan blir ett "elitboende" för dem som har möjlighet att betala höga hyror.

Även socialdemokraterna är kritiska, enligt DN, som skriver att partiet tycker att det är mycket tveksamt om det var en bra affär att sälja Skrapan just nu när konjunkturen viker och priserna på fastighetsmarknaden går ned. Partiet hävdar att Svenska Bostäder investerat totalt 1,8 miljarder kronor i fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige