Image

"Svek att sälja studentbostäder"

POLITIK Den rödgröna oppositionen i Stockholm protesterar mot försäljningen av Skrapan. Anledningen är att det inte finns garantier för att studenterna får vara kvar i Skrapan.
Publicerad den 21 April 2008

I förra veckan meddelades att Svenska Bostäder säljer Skrapan i Stockholm till AP Fastigheter för 1,2 miljarder kronor. Den rödgröna oppositionen är kritisk.

- Det är ett svek att sälja studentbostäder. Det är viktigt att staden tar ansvar för studenternas bostadssituation, säger Yvonne Ruwaida, oppositionsborgarråd (mp) och ledamot i Svenska Bostäders styrelse. Att tillhandahålla studentbostäder är en viktig del av stadens verksamhet, tvärtemot vad Alvendal säger. Nu finns inte längre en garanti för att studenterna blir kvar i Skrapan.

- Med försäljningen till AP fastigheter minskar studenternas möjlighet att göra boendekarriär, fortsätter Yvonne Ruwaida. Dessutom kan hyrorna höjas så att Skrapan blir ett "elitboende" för dem som har möjlighet att betala höga hyror.

Även socialdemokraterna är kritiska, enligt DN, som skriver att partiet tycker att det är mycket tveksamt om det var en bra affär att sälja Skrapan just nu när konjunkturen viker och priserna på fastighetsmarknaden går ned. Partiet hävdar att Svenska Bostäder investerat totalt 1,8 miljarder kronor i fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Quartiers känner vaccin-optimismens vindar på solkusten

Bolag Storbritannien kommer att påbörja vaccinering av sin befolkning under nästa vecka – ett besked som Quartiers Properties vd Marcus Johansson Prakt tror kommer lyfta hotell-, restaurang-, och fastighetsförsäljningen på den spanska solkusten där bolaget är verksamt. För Fastighetssverige berättar han mer om framtidshoppet och bolagets tuffa 2020.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY