Image
Svefa rekryterar Maria Börtemark som ny affärsutvecklingsansvarig Stadsutveckling.
Svefa rekryterar Maria Börtemark som ny affärsutvecklingsansvarig Stadsutveckling. Bild: Svefa

Svefa rekryterar Maria Börtemark som ny affärsutvecklingsansvarig

Bolag Nu tar Svefa nästa steg i sin offensiva tillväxtsatsning och utveckling av sitt erbjudande inom strategisk stadsutveckling genom att rekrytera Maria Börtemark till en ny roll som affärsutvecklingsansvarig Stadsutveckling. Rekryteringen görs för att möta marknadens efterfrågan på högt kvalificerad och erfaren kompetens inom stadsbyggnad.
Publicerad den 28 Oktober 2022

Svefa har, med sin unika position och erfarna konsulter med specialistkompetenser, utvecklat en effektiv helhetsmodell för strategisk stadsutveckling. Modellen innebär att tidigt identifiera affären för alla inblandade parter som berörs av stadsutvecklingen och säkerställa värdeskapande under samtliga skeden. Rekryteringen av Maria Börtemark, som har lång erfarenhet samt djup och bred kompetens inom stadsutveckling, stämmer väl in med vad Svefa anser vara viktigt för att driva god stadsbyggnad. Maria kommer att utveckla Svefas stadsutvecklingserbjudande och leda stadsutvecklingsgruppens arbete.

– Jag är mycket glad över att få hälsa Maria Börtemark välkommen till Svefa. Hennes erfarenhet, ledarskap och kompetens kommer att innebära vårt team för strategisk stadsutveckling lyfts till en nivå som väldigt få på marknaden kan matcha, säger Helena Dalhamn, Affärsområdeschef Svefa Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling.

– Det är fantastiskt spännande och roligt att få möjligheten att fortsätta utveckla ett starkt erbjudande tillsammans med ett kompetent och skickligt stadsutvecklingsteam. Tillsammans med kunderna kommer vi att leverera framgångsrika, hållbara stadsutvecklingsprojekt som en viktig del av utvecklingen av framtidens stadsbyggnad, säger Maria Börtemark, tillträdande affärsutvecklingsansvarig Svefa Stadsutveckling.

Maria Börtemark är mycket erfaren och kompetent inom strategisk stadsutveckling. Hon är både civilingenjör KTH inom fastighetsekonomi och civilekonom från Stockholms universitet. Maria har erfarenhet från TAM Hood, VD för Strategisk Arkitektur och kommer närmast från en tjänst som vd för AB Borätt/Seniorgården AB.

Maria Börtemark tillträder sin tjänst den 7 november.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Svefa på Branschguiden

Oavsett om din verksamhet finns inom det privata eller offentliga, på bebyggda, obebyggda fastigheter kan vi med marknadens bredaste spetskompetens göra den mer framgångsrik. Vår rådgivning utgår från en helhetssyn på din verksamhet och följer en tydlig process. Det gör att vi kan sätta varje uppdrag i ett sammanhang och engagera kompetenser som tillsammans gör helheten mer värd än dess delar.

Som en av Sveriges största fastighetskonsulter har vi valt att finnas på 18 orter i Sverige eftersom vi vet att de bästa lösningarna skapas nära kunden. Vårt löfte "Kompetens som ...

Läs mer om Svefa på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige